Det er en stor og flott gjeng svømmere som reiser hjem fra ÅM i Klepp som suverent beste klubb.

Med hele 10 svømmere inne på topp seks sammenlagt er dette en solid breddemarkering av Lambertseter.

-Jeg må berømme humør og innstilling hos hele gjengen. De jobber godt og er gode med hverandre, forteller hovedtrener Martin Gjerde Lester i en kommentar etter stevnet.

Godt miljø og samhold er uten tvil en kvalitet som ligger bak resultatene. I tillegg til en hel del god trening.

Selma Flesche vant sammenlagt for jenter 2005 og svømte bra på alle distanser.

Den sterke 2005-årgangen
2005 klassen er en sterk Lambertseter-årgang, og imponerer. Vi har fem utøvere inne på topp seks, og det er store forbedringer. Selma og Celina vinner enkeltløp med store perser.

Celina er best på 100 fly og Selma med 400 fri som største framgang og sitt beste løp under ÅM.

Jentene tar en suveren dobbeltseier totalt, og får følge av Tora inn på topp seks med bronse på 200 bryst som beste plassering. 

Timon gjør et fantastisk mesterskap. Han er god på alle fem øvelser og vinner 200 im på sterke 2.15.2 rett før Christopher, som på sin side vant 200 bryst med meget sterke 2.27.66.

Klikk på videoen over for å se alle Lambernsvømmerne fra ÅM

Stabil Uliana i utvikling
i 2003-klassen er Uliana stabilt god hele stevnet og vinner klart i sammendraget. Hun har fire øvelsesseiere, og det er sterke løp hun gjør. 

Elias tar en fin fjerdeplass i sammendraget med 200 bryst som sin beste øvelse med sterke 2.23.30. Elias er forøvrig den eneste som presser klassevinner Jon Jøntvet på noe som helst.

I 2006-klassen blir Kine nummer tre sammenlagt. Hun vinner 200 bryst og avslutter stevnet sterkt med 2.29.86 og sølv på 200 im.

Mikkel blir to totalt og er under gammel ÅM rekord på 200 rygg med imponerende 2.15.68. Han perser på alt. Det samme gjør Alexis, som svømmer seg inn til en fin sjetteplass sammenlagt. 

Kine, Enya og Celine hadde mange gode løp under ÅM. Alle jentene perset bra på 400 fri.

Solid 400 av Albertine og Selma
I tillegg til alle som gjør det bra sammenlagt er det også  verdt å merke noen store forbedringer på enkeltøvelser.

Albertine gjør en forrykende 400 fri (4.49,74) og forbedrer seg hele 14 sekunder fra det som allerede var et godt løp under LÅMØ. Det holder til en sterk fjerdeplass på øvelsen.

Dette var også den beste øvelsen for Selma, der hun slår til og vinner  fra ytterbane. Et strålende løp på en uventet øvelse. Tiden 4.37,91 er ny pers med 10 sekunder. 

Høydepunktene kom tett gjennom ÅM, og hovedtrener Martin Gjerde Lester hadde nok å gjøre.

Timon og Christopher viste styrke
Det er enkelte løp som stikker seg ut og blir en klassiker. 200 medley for 05-gutta var et sånt løp.

Timon og Christopher har trent sammen i endel år nå, og det å kunne ha noen på siden av deg på hver eneste trening som utfordrer og pusher deg er det nok flere av konkurrentene deres fra mindre klubbmiljøer som kunne ønske seg.

Gjennom finalen på 200 medley var det store svingninger i teten. Chris lå som nummer fem etter første hundre men jobber frenetisk og tar igjen feltet i løpet av bryst-etappen. Timon lå jevnere fra start og  vekslet mellom tredje og fjerdeplass gjennom første hundre. 

Etter brysten ligger begge gutta fra Lambertseter i tet, Chris først og Timon rett bak. Resten av feltet legger inn støtet nå, og det blir en real fight gjennom frietappen der fire gutter ligger på linje og utfallet er helt åpent. 

Det er to godt trente gutter fra Lambertseter som slår inn først. Timon tar gullet (2.15,23) og Christopher sikrer dobbeltseier (2.15,33), bare 1/10 bak Timon og 3/100 foran nestemann.

Dette er mer enn poeng, det er to løp av høy klasse. 

Elektrisk stemning
-Stemningen i Lamberngjengen på kanten var elektrisk under siste 50, forteller hovedtrener Martin Gjerde Lester. Han har trent gutta det siste halvåret, og er synlig stolt over resultatene.

-Det er uhyre jevnt siste 25 og når jeg ser gutta stå løpet ut og er sterkest i spurten kjenner jeg hårene reiser seg. De tar dobbeltseier med minst mulig margin, og det er to veldig sterke løp, avslutter en fornøyd trener.

 

Tøff konkurranse og tøff svømming. Timon og Christopher tok storeslem på 200 medley.

Samhold og godt miljø, en sikker vinner
Vi har 25 svømmere med til ÅM, 10 av dem er inne på topp seks sammenlagt. Det er gode plasseringer av våre beste, men det er hele laget som tar hjem seieren. Over hele linja er det mange perser og flott fremgang.

Vi er best når det gjelder på mange øvelser men like verdifullt er samholdet og oppbackingen hver enkelt viser når vi av og til har dårlige løp. 

Magnus og Martin som var trenere gjennom ÅM roser svømmerne for topp innsats, gode rutiner og godt samhold. Dette skal bli en fin gjeng å følge i årene som kommer. 

Alle foto: Øyvind Thorsen

X