Med Jolann Bovey som lokalkjent guide, reiser Lambertseters elitegruppe til Sveits for Lausanne Cup og svømming på høyt nivå.

Få stevner er mer hjemmebane for Jolann Bovey enn Lausanne Cup. Et internasjonalt stevne som har bygd seg opp som en ettertraktet destinasjon for Europas elitesvømmere. Så også for vår egen elitegruppe.

Etter en høst med fin formutvikling tar Jolann med seg våre beste svømmere til hjemlige trakter for å markere nivå på sine beste øvelser.

Under VM i Kina var Bovey delaktig i gode prestasjoner for det Sveitsiske stafettlaget, men selv om 26,9 på 50 bryst med flying er skikkelig rask svømming, må vi innrømme at vi gleder oss hakket mer til å se han svømme 100 og 200 bryst. 

Det samme gjelder Stina Kajsa Colleou, som bare for noen uker siden satte nye bestenoteringer på begge brystøvelsene under Nordisk  mesterskap i finske Espoo.

Colleou har kommet inn i et solid spor med god trening, tilbake på Lambertseter med elitetrener Joacim Lilleåsen etter fire år i USA. Skal dette bli sesongen der Stina tar det definitive steget opp på et internasjonalt nivå? 

Ole-Mikal har siktet inn formtoppen mot Lausanne

Elitetrener Lilleåsen er spent og gleder seg til å se hva gjengen kan levere i Lausanne. 

-I tillegg til vår egen doble medaljevinner fra VM kortbane, Henrik Christiansen, deltar franske Jeremy Stravius, Ungarske Katinka Hosszu og Canadiske Penny Oleksiak, forteller Lilleåsen.

-For Jolann er målet er å svømme fortere enn noen gang. Han valgte å bli med til VM i Kina selv om han ikke var tatt ut på sine hovedøvelser der, fikk med seg masse erfaring og stiller til start i Lausanne klar for å prestere, fortsetter han. 

-For noen av våre har dette vært hovedfokus hele høsten og vi gleder oss til å svømme fort de neste to dagene, avslutter en optimistisk elitetrener.

Fra Lambern deltar, i tillegg til Henrik, Ole-Mikal Fløgstad, Mats Andersen, Stina Kajsa Colleou, Silje Poll Mikkelborg, Marte Løvberg, Astrid Julie Halvorsen, Eva Kummen og Jolann Bovey ( som av praktiske årsaker svømmer for sin sveitsiske hjemmeklubb Ulster under stevnet)

Jolann Bovey og Stina Kajsa Colleou er klar for nye topp prestasjoner

Spent sportssjef
Sportssjef Frank Pedersen er spent på hva eliten leverer. Og merker seg at formutviklingen for de fleste har vært svært positiv så langt.

-Jolann viste strålende formutvikling med gode prestasjoner i de Sveitsiske mesterskapene tett etter hjemkomst fra høydeleiren i Sierra Nevada.  Hans form bør være noe bedre nå, etter en periode med mye spesifikk konkurranse trening, mener Pedersen. 

Han gleder seg til å følge stevnet de neste dagene når elitegruppa i Lambertseter skal ut og måle krefter med Europa eliten. 

Det er fortsatt noen dager til jul, men for Lambertseter har de beste pakkene kommet allerede. Først med Henrik Christiansens doble medaljefangst under VM i Kina. Idet våre beste svømmere stuper uti sitt rette element i Lausanne venter vi spent på fortsettelsen. 

X