For Lambersterer ble Nordsjøstevnet en god gjennomkjøring før NM og EM. Jørgen Scheie Bråthen dundret under minuttet for første gang og er EM klar med 59,2 på 100 bryst. 

-Veldig kult med EM krav på Jørgen, forteller elitetrener Joacim Lilleåsen.

-Han har trent bra og får gjort mye god spesifikk trening. Vi kjører på når han funker og unngår å kjøre ned i kjelleren når han ikke henter seg inn som forventa, ikke mye hokus pokus.

-Han unngår dermed for mange middels økter, reflekterer Lilleåsen.

Slo til på andre 50
Jørgen selv var også svært fornøyd med 100 bryst, og forteller at det meste av forbedringen kom på andre 50. 

-Jeg dropper 7/10 på andre 50, sammenlignet med tidligere bestenotering, forteller han. 

Bedre på adaptasjon
Om trenerens ad-hoc justeringer i den daglige treningen, opplever også svømmeren selv at bedre adaptasjon har gitt bedre kvalitet. 

-Det er alltid en vurdering når vi velger å dra i bremsen, men erfaringen tilsier at jeg får mer igjen for å gjøre det litt oftere heller en sjeldnere, forteller Scheie Bråthen. 

-Da er vi raskt tilbake med god trening istedenfor å bruke flere uker på å komme opp igjen, og dette er kanskje den viktigste erfaringen vi har fått gjennom årene som har gått, fortsetter han. 

-Jeg synes ofte det er en kjipt beslutning, fordi å miste trening er så kjedelig, men det må man lære seg å svelge, avslutter den EM-klare Lambernsvømmeren. 

Beste junior og senior 
Det var ellers mye god finalesvømming på Lambertseter denne helgen. Noen av svømmerne er i fin form allerede, og noen er på vei mot god NM-form.

Uliana ble beste junior jente for sine gode løp på 400 og 400 fri, mens Henrik ble beste senior herresvømmer for sin gode 1500 fri. 

Vi hadde også 4×100 fri med sterke etapper. Med kun én crawlsvømmer, to brystsvømmere og en distanse-svømmer på laget, mener elitetrener Lilleåsen at Lambertseter leverte svært godt ut fra forutsetningene. 

Stor bredde og mye å glede seg over
Og det var ikke bare i Stavanger det var action denne helgen.

På Nordtvedt bad var hele 99 svømmere fra klubbens yngre konkurransegrupper i aksjon på Speed Open. I det andre spekteret av klubbens prestasjoner denne helgen kommer gladmeldingen om at 2009-jentene Nicole, Emma og Astrid fikk godkjent tid på 200 medley på første forsøk.

Well done 🙂  

X