Våre beste svømmere var med på EM og Nordisk i Desember. Henrik leverte en solid 1500 fri i tung trening og Alexis slo til og ble Nordisk juniormester på 100 rygg.

Med VM i siktet
For Henrik ble EM en solid gjennomkjøring i tung trening. Han holdt med hensikt volumet i trening oppe inn mot mesterskapet; EM var et delmål på veien til VM kortbane i februar. 

Trener Ronnie Anstensen likte det han så på 1500, men var frustrert over at finalen glapp på 800. 

-Vi er godt fornøyd med 1500m. Dette var et godt disponert løp med en sterk avslutning og en god bekreftelse på at formen er der vi ønsker den skal være. Litt surt med den 4. plassen, kommenterer Anstensen. 

At Henrik ikke fikk finale på 800 kaller treneren en glipp. Det er normalt hans sterkeste øvelse, og vi skulle gjerne sett han der også. Henrik tok litt for lett på kvalifiseringen, og finalen glapp med liten margin. Vi tar gjerne til takke med en topp prestasjon på 800 under  VM i februar.

Eva Kummen var også på plass i Em-bassenget, men skade under stevnet i Rotterdam under innkjøringen til EM, i tillegg til en uheldig matforgiftning dagen for mesterskapet startet, la sitt preg på nivået denne gangen. I forhold til nivået på EM skulle vi gjerne sett Eva i semifinalen på brystøvelsene. 

Alexis Nordisk juniormester
I sitt andre nordiske mesterskap tok Alexis steget helt til topps, med junior gull på 100 rygg i et løp som løftet han til et helt nytt nivå. 

På NM i Bergen to uker tidligere perset han først i forsøket 3/10 ned til 55,2 og forbedret seg ytterligere 4/10 i finalen med 54,8. 

Med hele 21 løp i kroppen hjem fra NM kortbane skulle vi tro at den anaerobe kapasiteten var i orden. Men Nordisk skulle bli et mesterskap med både bølge-topper og daler. 

2.06 på 200 rygg var ikke den starten vi ventet på. Ikke helt klaff, eller var formtoppen fra NM fritt fall allerede?

Dag to indikerte noe annet. Alexis åpnet 4×100 medley med 54,5. Ny pers med 3/10 og Norge svømte inn til gull. 

Den store muligheten som nesten glapp
100 rygg på stevnets tredje dag var den store muligheten. Men 56,5 på morgenen var helt «off», et løp som manglet det meste, og Alexis kom til finalen som sistemann med et nødskrik. Sms til trener Michael Heminghytt på morgenen lød «Føler meg syk, tror kanskje jeg skal stå over 100 rygg, det blir bare en dårlig opplevelse». Litt overtalelse fra Michael fikk Alexis til start, og heldigvis holdt det akkurat til finale. Snuoperasjonen inn mot finalen var god coaching av både Michael og klubbtrener Bruno Langlois.

 

Mikael Hemminghytt var med som trener på Nordisk og fulgte opp Alexis sammen med klubbtrener Bruno via meldinger.

-Det er ditt siste Nordisk som junior, mente Bruno.

-Du har ingenting å tape. Kan ta en hel uke fri når du kommer hjem, avslutter Bruno fra Oslo. 

Alexis velger å gå «all in» i finalen. Det er et godt valg. Han dominerer løpet både under vann og over. Kicker forbi 10-meter merket på alle vendingene. Holder trøkket helt inn, er sterkest siste 25, bra timing på innslaget. 

53,7 er solid. 7/10 unna Armin Porobic’ legendarisk klubbrekord. Tredje raskeste tid i Norge denne sesongen, bare Mathias Holmann og Markus Lie er foran. 

Det kan vi trygt kalle god uttelling på sitt siste Nordisk junior for Alexis.

PS. Alexis var også med og sikret to gull til Norge på 4×100 fri og medley.
Vi ser frem til nye internasjonale tak i sesongen som kommer fra alle våre fremste svømmere 🙂

X