Lambertseter- og Nordstrandgutten Fridtjov Mørk svømmer for Saint Leo Universitet i Florida. På årets Conference mesterskap gjorde han sine beste løp noensinne.

Det ble solide perser både på 100 og 200 fri for Mørk. Spesielt kult å se hvor godt han presenterer på 200, som han ikke har svømt på over et år.  

Sammen med resten av guttelaget leverte han varene og tok en vel fortjent bronse på alle tre fri-stafettene, i sterk konkurranse med solide lag som Tampa University og Nova Southeastern University. 

Fridtjov gjorde solide løp på både 100 og 200 yards fri. Han var i A-finaler på alle distanser (også 50). På 100 yards gjorde han 50.19 i forsøket og kom inn til 6. plass. I finalen droppet han og gjorde 49.97 og endte på en 4. plass sammenlagt.

Like etterpå svømmer han 1. etappe på stafett og gjør 49.6 på 100 fri. (Alle tider omregnet fra yards til kortbane).

Med familien på tribunen
Bodil Helgeland, stolt mor og velvillig Floridaturist, hadde mange gode opplevelser på tribunen under stevnet:

 

-200 yards var en stor opplevelse, forteller Helgeland.

-I forsøket hadde han NT, dvs ikke registrert tid fordi han ikke har svømt det på et år. Han «cruiser» inn til en 8 plass i forsøket med tiden 1.50.41, forklarer hun, og mener det var en nytelse å se han svømme forsøket på 200 fri.

 

-Det så ut som han ikke brukte en kalori, lave skuldre og i flytsonen hele veien. I finalen girer han opp et hakk og gjør ytterligere et solid løp. Ender på 6. plass med tiden 1.49.44, avslutter en stolt mor.

 

Gjennom en aktiv barne- og ungdomstid har hun som de fleste foreldre fulgt sønnen hele veien, fra rekruttstevner på Lambertseter Bad, gjennom mange år med nasjonale mesterskap og videre til det store USA og Universitetssvømming.

 

Selv forteller Fridtjov om en sesong der mye har gått bra. Han har hatt mye fokus på detaljer i start og vending denne sesongen, og lykkes åpenbart med dette under Conference.

 

Vendinger og snikende styrketrening
-Jeg var mest fornøyd med 200 fri, forteller Mørk fra USA.

-Jeg har ikke svømt denne distansen siden ifjor, og har heller ikke trent for 200 fri denne sesongen. Jeg har jo alltid hatt lyst til å ta den norske  rekorden (yardsrekorden, red anm.), nå er jeg jo bare ett halvt sekund unna. Det lover bra til neste år, mener en optimistisk Collegesvømmer.

-100 fri gikk helt greit etter min mening, fortsetter han.

-Fikk fjerdeplass inviduelt, men svømte 3 tideler raskere på første etappen på stafetten senere den kvelden. Toppingen er ingenting å klage på i år. Rent teknisk gjør jeg heller ingen åpenbare feil, start og  vendinger har gått fra å være min svakeste til min sterkeste side. Noe jeg satt som mål i starten av sesongen, reflekterer Mørk.

Hva gjør man da når treneren ikke har spesielt fokus på styrketrening og man ønsker å hente ut de siste marginene der?

Tar saken i egne hender…

-Treningen har vært av høy kvalitet i år, forteller Fridtjov. Eneste man kan klage på er for lite styrketrening…. jeg har tatt situasjonen i egne hender år og trent styrke alene hver søndag. Det har vært litt krevende til tider med tanke på at det er den eneste dagen vi har fri.

-Det var jo åpenbart helt verdt det, avslutter en fornøyd Fridtjov Mørk. Som aldri har svømt fortere enn nå.

Les mer om Universitetslaget på Saint Leo på nettsiden her

NB. Amerikanske Conference mesterskapet gikk av stabelen medio Februar. Denne artikkelen ble først nå lagt ut på grunn av karantene-situasjonen.

Fridtjov Mørk svømmer for Saint Leo University i Florida. Han gjør sine beste løp under årets Conference mesterskap.

X