Med en ny nedstengning er det litt stillere enn normalt på Lambertseter bad, spesielt hva gjelder voksne brukere. Vi håper å snart kunne ønske våre fastbrukere og publikum tilbake.

Statsminister Erna Solberg sa nylig i pressemeldingen «Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene».

Vi i Lambertseter svømmeklubb gjør derfor som best vi kan for å etterleve dette. Med nye smittevernplaner der ingen grupper skal møtes hverken i garderober, på tribuner eller annet, prøver vi å bidra til at eventuell smittespredning er så lav som mulig. Det er brukt betydelige summer på økt renhold, nye renholdsprodukter og mer bemanning. Dette er viktige elementer for å drifte så trygt som mulig.

I tillegg gjør vår konkurranseavdeling en formidabel innsats med alternativ trening. Henrik Christiansen beviste for oss at mye god alternativ trening kan gi fantastiske resultater. Noe som gir motivasjon for alle de over 13 år som driver med breddeidrett til å fortsette å trene mye og godt, selv om ikke alle får trent i vannet som normalt.

Vår svømmeskole har også vært tilpasningsdyktige. De møtte opp på utetrening på sensommeren og ble med oss inn til svømmeundervisning både ukedager og helger. Med egne soner de får tildelt i garderoben krever det at barn og foreldre også tar sitt ansvar for minst mulig sosial kontakt med andre. Nye tider, nye steder, nyte rutiner – det stopper ikke oss fra å lære mange barn og unge å svømme.

Hardest har det gått utover vår aktivitetsavdeling. Dessverre har vi den siste tiden ikke fått lov til å arrangere kurs for voksne. Våre fastbrukere får heller ikke trene, og alle badebursdager/privattimer med mer er avlyst. Vi har derfor nå valgt å prøve noe nytt også her. Vi tilbyr hjemmetrening også for fastbrukerne. De kan følge vår badevakt og instruktør Parfait på en 30-40minutters økt på fredager. 

Nytt har vi også måttet tenke på vår organisering internt på kontoret. Alle skal benytte mest mulig hjemmekontor. Derfor har ledelse og samarbeid funnet sted på nye måter. Vi har for eksempel valgt å opprettholde medarbeidersamtaler, men digitalt. Mye endringer gjør at en tilstedeværende leder er viktig. Det er eneste måten alle ansatte kan bli innforstått med hvordan og hvorfor vi handler som vi gjør. Faste møtepunkter med alle badevaktene en gang i uken er derfor startet, mange telefonsamtaler tas, og toveis dialog via kanaler som Teams, Office online og e-post er derfor benyttet for å være nær uten fysisk kontakt.

Vi som klubb gjør alt vi kan for å drifte så sikkert som mulig. Men den største og viktigste jobben gjør vi likevel som individer. Så takk til deg som:

  • Holder hendene rene
  • Holder deg hjemme hvis du har sykdomstegn
  • Holder minst 1 meter til andre, og benytter munnbind dersom metern er vanskelig å overholde.

Sammen skal vi komme oss gjennom denne tiden. Sammen mot toppen!

 

X