Tre av våre Elite-svømmere er snart ferdige med tre uker i høyden, Jolann, Marte og Patrick har gjort mye og god trening under optimale forhold sammen med resten av landslaget.

I en kommentar før hjemreisen forteller Marte Løvberg at det er spesielt at det går an å trene så mye i lav intensitet men fortsatt ha dager da man ser helt svart.

-Det som er spesielt med høydeleir kontra vanlig leir er at man må være mer oppmerksom på belastningen siden kroppen er mer utsatt, forteller Marte Løvberg.

-Vi må svømme mye mer rolig, spesielt i starten, og må styre intensiteten nesten slavisk ved hjelp av puls og laktat, fortsetter hun.

-Det er lettere å bli syk i høyden, og vanskeligere å bli frisk, derfor er vi veldig nøye på dette.

 

Løvberg kan fortelle om en litt annerledes døgnrytme denne gangen. Det som normalt er tidlige morgentreninger har denne gangen blitt tidlig formiddag. Men utøverne har vist seg tilpasningsdyktige…

Slik ser en normal dag på høydeleir ut, ifølge Marte Løvberg:

Vi sover til rundt 09 (luksus:D), står opp og spiser frokost frem til 0945 cirka.

Noen dager er det basis, styrke eller løp fra kl 10, mens andre dager er det bev/motorikk fra kl 11-11.30. Deretter svømmer vi fra 1130-1330/1400 og går rett på lunsj etter det.

Så er det soving, netflix eller skole på rommet før det er innom matrommet for å spise litt før trening kl 1830.

Noen dager går vi tur i 16/17-tiden før kveldsøkten. 

Vi er ferdige med trening kl 21, og da er det rett på middag. Etter det er vi litt sosiale, før vi sovner mellom 23:00-00:00. 

Også har vi fripass hver tirsdag og lørdag.

Neste uke vil høydesvømmerne igjen bli en del av den daglige treningen hjemme på Lambertseter.

Den største effekten de har med seg fra høydeleiren er høye konsentrasjoner av røde blodlegemer og god kondisjon. Det skal komme godt med i den videre treningen frem mot sommeren NM.

Tekst: Børge Mørk / Foto: Norges Svømmeforbund Facebook

X