Solid fremgang for de yngste svømmerne våre under Marienlyst Open. Det er status etter det som ble en langdryg helg i Drammensbadet.

12 timer lørdag og 10 timer søndag ble det for de som hadde meldt seg på øvelser begge avdelingene. Da er det viktig med stor matpakke og godt sosialt miljø. Det så ut som at gjengen trivdes godt, og de eldste svømmerne som kom rett fra en uke med mye trening benyttet også anledningen til å få god stevnetrening med mange løp og god mobilisering.

For svømmerne fra B1 var dette sesongens første stevne på langbane (50m). Da er det godt gjort å svømme under kortbanepers som flere gjorde på enkelt øvelser.

Silje Jahr imponerte på 50 fri under Marienlyst Open

Silje Jahr imponerte på 50 fri under Marienlyst Open

Silje og Julia imponerte
To som spesielt utmerket seg var Silje Jahr og Julia Gjøen Sandberg. Silje leverte en imponerende 50 fri der hun svømte sekundet under gjeldende pers for kortbane.

Med tiden 28,96 suser hun opp som best i landet i 2003-klassen, hele to sekunder foran nestemann. Skikkelig gøy Silje! 🙂

Julia svømte også under sine beste kortbanetider på både 100 rygg (1.19,55) og 50 fri (32,01). Dette er godt gjort for jenter som ikke får trent allverden på langbane bortsett fra når vi er på treningsleir.

Sprinter “ruler” på 400 fri
For svømmerne fra Eliteavdelingen ble stevnet en solid gjennomkjøring, der de først og fremst gikk frem på litt utradisjonelle øvelser.

Det skal også være gøy å være på stevne, og i grunnlagsperioden er det alltid lov å prøve seg på øvelser man ellers ikke gjør i full nedtrapping. Det var for eksempel forfriskende å se sterk innsats og gode perser på Jørgen Scheie Bråthen ( 400 fri- 4.21,2), Magnus Arnesen (100 fly- 1.06,3) og Julius Rosmo (50 fri på 27,1 -wow!).

Magnus Ouren pynter litt på sin 100 rygg-pers, og det samme gjør Frederik Gjøg, som utvider repertoaret sitt med NM-krav på 100 fly 🙂 Friske gutter i fin fremgang.

 

Eva Kummen tok krav til Nordisk Juniormesterskap på 100 og 200 bryst

Eva Kummen tok krav til Nordisk Juniormesterskap på 100 og 200 bryst

Jenny på 59-tallet!
Det ble mange løp når vi har tre lag med på stafettene på morgenen. Vi klarte også å få med to lag til alle finalene, så det ble mange anledninger til å finpusse detaljer og forbedre seg fra gang til gang.

Blant mange som fikk dette godt til var det spesielt gledelig å se Jennifer Voo under minuttet for første gang på 100 fri (59,89) og Andrea Holmboe med en strålende flyingetappe på 59,17.

Dette er allerede raskere enn hun svømte på seniorlaget under fjorårets mesterskap i Bergen og lover godt for sommersesongen.

Nordisk Juniormesterskap
Eva Kummen benyttet anledningen til å svømme under krav til Nordisk Ungdomsmesterskap på både 100 og 200 bryst. Godt disponerte løp som gir nok en gulrot å trene for gjennom sommeren for Eva.

Neste stopp på langbane blir OI Open 21 Mai, og så har vi en gjeng som skal prikke formen og vise seg frem på Bergen Swim Festival i Bergen 27 Mai.

Frem til det fortsetter vi å bygge formen med bra trening mens vårsola er med oss på morgentreninger på Lambertseter bad.

Tekst: Børge Mørk / Foto: Øyvind Thorsen

 

 

X