Som utøver i Lambertseter Svømmeklubb er det flere eksterne ressurser som kan være nyttig å vite om. Her deler vi litt info og linker vi tenker er relevante.

Mitt varsel
Lambertseter Svømmeklubb er tilknyttet Idrettsforbundets system for varsling gjennom portalen “mitt varsel”. Vi oppfordrer alle som opplever kritikkverdige forhold som mobbing, trakassering eller lignende å først varsle om dette internt i klubben gjennom offisielle kanaler som trener, hovedtrener, daglig leder eller styre, i den rekkefølgen. Men man kan også benytte NIF sin portal, der man kan varsle åpent eller anonymt. LINK til Mitt Varsel

 

Skadetelefonen – forsikring gjennom startlisensen
Som konkurransesvømmer har du en god skadeforsikring inkludert i startlisensen. Alle svømmere i LSvKs konkurranseavdeling har automatisk gyldig startlisens for å kunne delta på stevner, og forsikringen gir et tilbud ved skader der man kan få time hos fagperson med Idrettens Helsesenter på Ekeberg for veiledning og behandling. Det er Gjensidige forsikring som leverer selve forsikringen. 

Eksempler på ting man kan få hjelp med kan være belastningsskader eller akutte skader som skuldre og knær, undersøkelser om idretts astma eller spiseforstyrrelser. 

Ved å ringe skadetelefonen får du veiledning om hvordan du går frem for å få hjelp og svar på hva forsikringen dekker. Les mer om Skadetelefonen eller registrér din skade her.

Råd om ernæring fra Olympiatoppen
Det enkle er ofte det beste. Hvor mye mat og til hvilket tispunkt i forhold til trening? Gode rutiner for mat og trening er kanskje spesielt viktig i pubertetsårene hvor man både får økt muskelmasse og normalt har en økning i treningsmengde. 

Olympiatoppens fakta-ark om ernæring er gode ressurser som vi anbefaler. Les mer om mat og drikke før, under og etter trening med mere.
OLT faktaark om ernæring 

Antidoping
Lambertseter Svømmeklubb skal være et RENt idrettslag. Det innebærer at våre mesterskapssvømmere får opplæring og veiledning når det gjelder antidoping og «REN utøver». I dette arbeidet støtter vi oss til info det som finnes på nettsidene til Antidoping Norge.

Skadefri
Skader eller overbelastning er ikke uvanlig når man trener mye. Nettsiden Skadefri er utviklet i et samarbeid mellom Norges Idrettshøyskole og Norges Idrettsforbund, og har et meget godt utvalg øvelser som egner seg til både forebygging og rehabilitering. 

X