Den 10. April var det åpen dag på Lambertseter bad, og vi tok i mot en stor gjeng flyktninger fra Ukraina. Oppmøtet ble dobbelt så stort som forventet, rundt 100 barn og ungdom med foreldre fikk et gledelig avbrekk fra hverdagen. 

-Dette var kanskje den fineste dagen jeg har hatt på Lambetseter bad, kommenterte Anne Cecilie Leite. Hun er butikkansvarlig på badet, og har hatt barn aktive i klubben i mange år. Hun var aktivt tilstede og bidro sammen med klubbens instruktører, badevakter og andre frivillige til at dette ble en minnerik dag for våre nye svømmevenner fra Ukraina. 

Arena og foreldre mobiliserte
For å gi alle mulighet til å svømme hadde vi på forhånd fått sponset badetøy, hetter og briller fra Arena Norge. Klubbens foreldre hadde også mobilisert og levert inn brukt badetøy. Når oppmøtet ble så stort som det ble, var det derfor gledelig å se at vi faktisk hadde klart å få inn nok badetøy til nesten alle som kom denne dagen. Noen få som det manglet tøy til fikk vi supplert fra klubbens egen butikk. I tillegg hadde vi på forhånd tømt glemmekassa for håndklær som ble vasket hjemme av Anne Cecilie. 

Våre flinke badevakter organiserte køen av besøkende, utstyr ble delt ut til stor glede hos de fremmøtte. I følge Anne Cecilie var det litt av en jobb å få alt utstyret sortert og levert ut, og hun skryter veldig av innsatsen fra våre badevakter og instruktører som var med på dagen. 

For å skape en trygg ramme for barna hadde vi klart å få med noen som snakket russisk. En av badevaktene er russisktalende, og i tillegg hadde Sindre fra styret invitert en russisk venn og tidligere svømmer som fungerte som instruktør for de minste. Det var tydelig at gjestene satt pris på at de ble fulgt opp på et språk de forsto. 

Tre timer med aktivitet
Gjestene kom rundt 12-tiden og var i aktivitet frem til tretiden. Det var svømming og lek i skjønn forening, bassenget var fullt av aktivitet. Etter svømmingen samlet vi oss i kafeén og badevaktene stekte vafler og serverte kaffe og saft. 

God stemning i kafeén med vafler, saft og kaffe etter svømmingen.

Skøyter og svømming
En av de som var tilstede var bussjåføren som kjørte deltakerne fra hotellet på Helsfyr. I følge han er skøyter og svømming de to aktivitetene som Ukrainere liker best, så han skjønte godt at de var fornøyde med tilbudet. Instruktørene våre bemerket også at det var gode svømmeferdigheter å se hos de fleste av barna. 

-En av mine aller beste dager på Lambertseter bad, oppsummerte Ann Cecilie, som fulgte hele seansen tett.

Vi vil rette en stor takk til alle som stilte opp, og spesielt Arena Norge som bidro med et helt lass badetøy og briller for anledningen.

Det var en stor glede for Lambertseter Svømmeklubb å få arrangere en dag med aktivitet og glede i vann for våre nye Ukrainske svømmevenner. 

X