Med 62 påmeldte svømmere stiller Lambertseter med en rekordstor tropp til sesongens høydepunkt for barne- og ungdomsgruppene.

På grunn av Koronaviruset går stevnet uten publikum, men med stevnets største tropp skal nok Lambertseter klare å skape god stemning helt på egenhånd.

LÅMØ (forkortelse for Landsdels Årsklasse MØnstring) er tradisjonelt et stevne der Lambertseter pleier hevde seg godt. I 2019 var Lambertseter suverent best under LÅMØ-Øst med hhv. over dobbelt så mange poeng som Speed på andre- og Oslo Idrettslag på tredjeplass.

Det konkurreres i øvelsene 400 fri, 200 rygg, 200 bryst, 200 medley og 100 fly. Yngste klasse svømmere kortere varianter på alt bortsett fra 400 fri og 200 medley.

Hovedtreneren gleder seg
Med mange aktive svømmere i våre barne- og ungdomspartier er det naturlig at vi viser oss frem i full bredde under LÅMØ. Hovedtrener Martin Gjerde Lester i Lambertseter Svømmeklubb gleder seg til helgen.

-Vi stiller med en stor og frisk tropp, forteller Lester.

-Det er en flott gjeng som er i god trening og jeg håper de får god uttelling og får svømt sine beste løp under stevnet, fortsetter han. 

Som hovedtrener har han et godt overblikk over de aktuelle årsklassene.

Stor 2008-klasse
Lambern stiller med både gutter og jenter i alle årsklassene. Færrest utøvere (4) har vi i den eldste årsklassen (2004) og flest (18) i den nest eldste 2008-klassen. 2008 er forøvrig den årsklassen med flest deltakere i landsdelen generelt.

Kanskje markerer dette et skifte i rekrutteringen til svømmingen generelt? Det skal bli spennende å se om 2009-klassen klarer å slå dette neste år.

 

På grunn av Korona-viruset har Svømmeutvalget besluttet at LÅMØ skal gå for tomme tribuner. Alternativet blir å følge stevnet via livetiming på web eller app. Vi skal sørge for gode stemningsrapporter via Facebook og Instagram underveis.

 

Vi gleder oss til en skikkelig gøy helg med mye fart og god stemning 🙂

 

X