NM langbane 2016 er over, og når vi oppsummerer ble Lambertseter beste klubb for senior og nummer to på juniorsiden.
To av høydepunktene ble ny norsk juniorrekord for jentenes 4×100 medley ( 4.15,97) og ny juniorrekord for Marte på 100 fri (56,20).

Men det var mer enn dette å glede seg over. Med 30 deltakere kunne Lamberseter glede seg over en mengde finaleplasser, medaljer i alle valører og et tog av personlige rekorder.

Sterke juniorløp
Rekordlaget for jentene besto av Inger-Ane på rygg (1.05,18), Eva på bryst (1.11,70), Katinka (1.02,86) og Marte (55,95).
Inger-Ane og Melina tok også gull og bronse på 100 rygg samme dag som medleylaget, så det var sterk konkurranse om plassene på laget for flere av etappene. Andrelaget var også sterkt, og med en skadefri Celine Hilton på bryst skal vi kunne stille med to sterke lag til junior NM til høsten.

Fornøyde jenter etter norsk juniorrekord på 4x100 medley.

Fornøyde jenter etter norsk juniorrekord på 4×100 medley.

Rutinerte Sindri

Fortsatt

Fortsatt god stemning mellom Henrik og Sindri etter et jevnt oppgjør på 400 medley.

Sindri Jakobsson stiller opp på mange øvelser og tar 2 gull, 4 sølv og en bronse. Et spennende oppgjør mot Henrik Christiansen på 400 medley taper han med knapp margin. På paradeøvelsen 200 fly vinner han med god margin, og er kun  sekundet over sin egen norske rekord på distansen.

Jørgen Scheie Bråthen gjør gode tider på bryst på tampen av en sesong med mange høydepunkter og stor fremgang over hele linja. På 100 bryst gjør han først tangering av pers i forsøket, og svømmer 1/100 over pers i finalen, på 1.02,51.

Marte gjør sin beste prestasjon på 100 fri med 56,20 og ny rekord.

Marte gjør sin beste prestasjon på 100 fri med 56,20 og ny rekord.

Marte med norsk juniorrekord
Marte svømmer fem seniorfinaler med gode plasseringer og er sentral i alle stafettene. De beste individuelle løpene gjør hun på 400 og 100 fri, med norsk juniorrekord på sistnevnte (56,20). Susann Bjørnsen som lå i sidebanen med Marte i finalen svømte på 55,80. Med den farten Marte hadde i avslutningen av løpet kunne det gjerne vart i fem meter til…

Fem Lambernjenter i samme finale!
Seniorfinalen for jentenes 200 rygg var tapetsert i Lambertseters farger; VI hadde hele fem jenter med der, og tar to pallplasser, gull og bronse. Det var et jevnt felt i tet første femti, men Vero brøt ut etter 60 meter og holdt ledelsen opp til 150, der Christine legger inn et rykk og drar ifra. Astrid fra Skjetten kommer imellom dem, og Vero ender på tredje.
Også Inger-Ane, Line og Melina svømte gode løp i 200 rygg finalen, og forbedrer tidene fra forsøket. For Melina sin del ble det sølv i juniorfinalen, og hun går ytterligere to tideler ned i seniorfinalen og ender på 2.22,4.

Line Løvberg var en av fem Lambernjenter i 200 rygg finalen.

Line Løvberg var en av fem Lambernjenter i 200 rygg finalen.

Debutantene
Debutantene Andre Klippenberg og Inger-Ane Schefta gjør en fin debut for Lambertseter. Inger-Ane vinner juniorfinalen på 100 rygg med 1.05,09 som er ny pers, og er også med på rekordlaget som vinner medleystafetten.
Andre Klippenberg gjør sterke løp på alle brystøvelsene og er en verdifull supplering til guttenes medleylag. Med erfaringer fra sine løp i Nordisk friskt i minne gjør han flere taktiske justeringer av frekvens og taklengde under NM og forbedrer seg kraftig, spesielt på 200 bryst. På samme øvelsen får han selskap på pallen av Frederik Gjøg på bronseplass.

Andre Klippenberg imponerer med en serie taktisk godt disponerte løp.

Andre Klippenberg imponerer med en serie taktisk godt disponerte løp.

Vi har allerede et sterkt brystmiljø i Lambertseter, og det skal bli spennende å følge Andre inn i neste sesong med Jørgen Scheie Bråthen og resten av gjengen.

Sterkt av Torbjørn
Torbjørn Udjus treffer bra på 50 fri. Til tross for sykdom i siste delen av leiren holder han smalt fokus inn mot NM og jobber metodisk og bra. Når 50 fri kommer på siste stevnedag perser han både i forsøk og finale og forbedrer seg et halvt sekund totalt med 23,44 som ny pers.
På tribunen sto Niksja og heiet frem Torbjørn og vi regner med at han hadde litt abstinenser om å  svømme i bestebanen i akkurat den finalen…

D88R7811

Torbjørn Udjus tar flere store steg på 50 fri under dette mesterskapet og slår inn til 23,44 i finalen som et foreløpig høydepunkt i sin karriere.

Patrick Toth har hatt en solid utvikling denne sesongen, og 400 medley er en øvelse han har hatt på repertoaret ved flere anledningen gjennom sesongen. I NM-finalen topper han det med en råsterk 400 medley. Ny pers på 4.34,45 som også gir han bronseplass blant juniorene.

D88R8356

Patrick Toth blir stadig mer komplett som medleysvømmer og gjorde en sterk 400 medley i finalen.

Christine og Stina vinner sine vante øvelser, 200 rygg og 200 bryst. I tillegg tar Christine gullet på 100 rygg,
Stina er litt bak toppnivået fra EM, men tar seieren på god gli i tillegg til bronsen på 100 bryst. På de samme øvelsene er også Eva Kummen med, og tar noen fine steg i dette mesterskapet, spesielt på den taktiske disponeringen av løpene sine.
Opptur på medleylagene
Vi ligger bak på herrelagene i crawl, i fravær av noen sentrale skikkelser, men holder stand på medley. Spesielt gode etapper for junior gutter. For en herlig opptur det var å se UM-laget vinne juniormesterskapet på 4×100 medley.

Magnus Ouren tar over stafettpinnen fra Armin Porobic som svømte ryggetappen på herrens medleylag. Ny pers, best når det gjelder (1.00,99)

Magnus Ouren tar over stafettpinnen fra Armin Porobic som svømte ryggetappen på herrens medleylag. Ny pers, best når det gjelder (1.00,99)

Det er riktignok Bærum som slår først inn, men siden de tjuvstartet rykket vi opp en plass til Gull. Og edelt metall var ikke å forakte for disse gutta, som alle gjorde strålende etapper.

 

Når eldstemann på vinnerlaget vårt er født i 2000, skjønner vi at dette er gutter vi kommer til å se mer til i juniorsammenheng de neste årene. På laget svømte Magnus Ouren, Andre Klippenberg, Henrik Veiberg og Patrick Toth.
Seniorguttene vinner også medleylaget, også her etter en tjuvstart fra laget som var først i mål, denne gangen Bergenssvømmerne. Som siste øvelse oppsummerte dette nok et mesterskap der Lambertseter blir beste klubb. Da må man både svømme fort og veksle riktig. Samtidig.
Best i klassen. Fornøyd.
God sommer til alle.
Tekst: Børge Mørk/ Foto: Øyvind Thorsen
X