Asker Open ble en flott markering av det nye året for Lambertseter Svømmeklubb.

Beste klubb og bestemannspremier til både Marte Løvberg, Fredrik Gjøg, Torstein Beitveit og Eva Kummen var en fin markering av de mange gode resultatene vi så gjennom helgen.

Elitetrener Joacim Lilleåsen kunne si seg godt fornøyd med helgens innsats, og fremhevet spesielt en god 100 bryst av Marte Løvberg og en gnistrende 200 rygg av storesøster Line Løvberg.

Et spennende klubboppgjør fikk vi på jentenes 100 fly, der vi hadde fire Lambern-jenter i finalen. Ekstremt jevnt gjennom hele løpet, men Katinka Røssebø slo først inn denne gangen med 1.03,60 som allerede er en god tid på denne delen av sesongen. Heldigvis var det elektronisk tidtaking, for det var få hundredeler som skilte resten av finalefeltet: Line Løvberg (1.04,13), Marte Løvberg (1.04,15) og Jennifer Voo (1.04,17).

Inkludert Augusta Remøy (som valgte litt andre øvelser denne helgen) er dette en sterk flygruppe som blir spennende å følge videre denne sesongen.

Hvor mange av dem ser vi i finalen på NM kortbane?

 

Line Løvberg var med i det svært tette feltet på 100 flyfinalen og leverte i tillegg svært god ryggsvømming på Asker Open.

Line Løvberg var med i det svært tette feltet på 100 flyfinalen og leverte i tillegg svært god ryggsvømming på Asker Open.

Fredrik Gjøg fortsetter din fine fremgang, og noterte ny pers på flere løp under helgen. Det er sterkt når man tar i betraktning de store stegene han tok senest under NM junior i Alta.

Selv om vi er midt i en hard treningsperiode var det mange av svømmerne fra Eliteavdelingen som svømte under pers. Spesielt var det mye bra svømming fra UM-gruppen og de yngste årsklassene. For de eldste var det et stykke unna toppnivået på spesialøvelsene, og flere hadde også med hensikt valgt litt utradisjonelle øvelser. God løpstrening blir det likevel.

D88R2002-2

Kia Mørk perset på alle øvelser på helgens stevne Det samme gjorde Vilde Richarsen, Elise Romundset og Vincent Quach, alle fra A-gruppa til Beda Leirvaag.

Beda Leirvaag som er trener fra A-gruppa hadde et tog av gode prestasjoner å velge i fra sine disipler når helgen skulle evalueres. Hun fremhevet spesielt den imponerende 100 flyen av Kia Mørk (1.13,60) der vi så tydelig hvordan mye fly i i5-fart hadde gitt trygghet til å klinke til og finne en tøff rytme fra start. Benjamin Hajdarpasic sto for et annet sterkt løp med sin 400 fri på 4.36 og ny pers med 13 sekunder. Sterk svømming som lover godt for sesongen.

Det samme kan man si om Vilde Richardsen sine løp gjennom stevnet. Tøff og solid i alt hun stilte opp i med offensiv svømming på et nivå vi ikke har sett før.

 

-Vilde imponerte virkelig, forteller en fornøyd trener Beda.

-Det er gledelig å se henne få uttelling for god trening over lang tid. Både Kia og Vilde perser på alt de svømmer. Spesielt var 200 medley og 400 fri en opptur og en sterk ny bestenotering for Vilde, avslutter Beda.

Fra klubbens store 2003 årgang var det også mange flotte prestasjoner under helgen. Silje Jahr, Amanda Kurd Rønning og Elias Kristensen var blant flere som perset på alle sine øvelser. Det var mange som stilte opp på LÅMØ øvelsene for å forbedre seg og kvalifisere seg inn til den regionale finalen.

Et lite skår i gleden var at flere av våre nye seniorsvømmere måtte melde frafall på grunn av sykdom denne helgen. Vi får håpe de raskt er tilbake i godt slag og holder skjema frem mot NM kortbane idet vi nå starter noen intensive uker med fokus på anaerob trening.

X