Nordsjøstevnet var siste konkurranse i innkjøringen mot NM jr i tillegg til en viktig etappe for de som har Amsterdam og Nordisk som hovedmål. Svømmerne fra Lambertseter innfridde med flere gode løp, både i forsøk og finaler.

En av svømmerne som virkelig slo på stortromma denne helgen var Sindri Jakobsson som kun var fire hundredeler over sin egen norske rekord i 100 fly finalen. 52,37 og først i superfinalen. Skikkelig gøy!

-Meget solid av Sindri, kommenterer elitetrener Joacim Lilleåsen på vei hjem fra Stavanger.

Torbjørn Udjus er i klar utvikling og gjør sin foreløbig beste 100 fri på Nordsjøstevnet.

Torbjørn Udjus er i klar utvikling og gjør sin foreløbig beste 100 fri på Nordsjøstevnet.

Og det var flere av gutta som leverte mer enn godt denne helgen. Lilleåsen fremhever spesielt Torbjørn Udjus som forbedrer sin bestenotering to ganger på 100 fri. Udjus slår inn på førsteetappen på laget med 51,60 som ble hans beste løp denne helgen.

I tillegg vanker det lovord om Frederik Gjøg og Patrick Toth:
-Patrick og Frederik imponerer med gode løp på alle distanser. De går inn med en like tøff innstilling enten det er en 50- eller 400 meter de skal levere på, forteller en fornøyd elitetrener.

En annen som også leverte godt var Knut Oskar Skipperud. Han hadde en helt ok start på stevnet, og resultatene var akseptable tatt i betraktning at han har hatt noen uker med redusert trening pga. sykdom. Når han så smeller til i finalen på 200 fri og slår inn på 1.49,03 er det både gledelig og en sterk prestasjon. Gledelig å se Skippy tilbake i godt slag og vi gleder oss til fortsettelsen.

Jørgen Scheie Bråthen vant 50 bryst og står stødig gjennom stevnet med flere klubbrekorder på brystdistansene.

Når vi gjør opp status på guttesiden er det vanskelig å komme utenom Henrik Veiberg som får et lite gjennombrudd på dette stevnet. Resultatlista hans etter helgen er tapetsert med perser, den ene mer imponerende enn den andre. På 50 fly står han øverst på pallen i sin klasse, med sterke 27,15. Henrik er nå godt kvalifisert og klar til Nm jr, og det skal bli spennende å se om han klarer å forbedre noen av disse tidene i Alta. Det er uansett snakk om en nivåheving av klasse på unge Veiberg allerede denne sesongen.

12196263_796804223779455_4481889810999341802_n

Eva og Hedda fortsetter fin fremgang på 200 bryst.

På jentesiden var det også mye å glede seg over. Eva Kummen fortsetter sin fine fremgang og er solid over hele linja på sin brystsvømming. Rett bak følger Hedda Mørk som også svømmer sine beste løp på 100 og 200 bryst denne helgen. Med solid pers på 200 bryst med 2.43,42 er hun inne med to krav til NM jr og blir med troppen til Alta om knappe to uker. Det samme gjelder Maren Helene Røsholm, som slår inn til ny bestenotering på 200 rygg (2.25,45).

Best når det gjelder ser ut til å bli et bra slagord for disse jentene 🙂

Katinka Rossebø følger opp mye rask svømming på trening den siste tiden med å vise hva hun er god for på sine beste øvelser. Hun forbedrer seg med småpene et og et halvt sekund (!!) på 100 fly denne helgen og slår inn til 1.02,11 i superfinalen. 50 fly er også et sterkt løp, der ny pers noteres til 28,34. Det er tydelig at en justering med mer spisset fokus mot sprint på enkelte treninger har gitt resultater for Katinka. Hun ser også 59-tallet for første gang på 100 fri. Great!

Nordsjøstevnet var hovedmål på denne siden av året også for Anna Lundgren, og hun leverer varene på begge fridistansene med perser på 100 fri (59,36) og 50 fri (26,91). På frilaget svømmer hun også på 59-tallet, så her har Anna stabilisert seg på et godt nivå allerede for sesongen.

Mye sterk svømming på lagene. Ikke noe å si på humøret i denne gjengen her...

Mye sterk svømming på lagene. Ikke noe å si på humøret i denne gjengen her…

Nykommeren Helle Gusjås perser på både 50 fri og 100 medley denne helgen. Fin utvikling på trening den siste tiden lover godt for videre prestasjoner denne sesongen. Det er også godt å se Andrea Holmboe definitivt friskmeldt etter endel skader i oppstarten av sesongen. 58,46 på 100 fri er det beste hun har gjort, men blir neppe stående som pers når sesongen skal oppsummeres 😉

Flott fremgang å spore hos Torstein, Melina og Julius. Malene Pedersen leverer også flere gode friløp, og har 59,0 på 100 fri og 58,5 på laget med flying start. Solid trening på Malene for tiden, så her er det mye bra grunnlag å trappen ned fra.

Alt i alt var det mye solid svømming denne helgen, også av mange Lambern-svømmere som ikke er nevnt her. Alle lagene var solide og preget av teamspirit og overskuddsenergi! Gledelig med så mye fremgang.

For NM jr- gjengen er det nå bare finpuss, fart og hvile som gjelder frem mot mesterskapet i Alta om knappe to uker.

Den som ikke har trent til nå, den må stå…

Tekst: Børge Mørk – Bilder: Øyvind Thorsen og Joacim Lilleåsen

 

 

 

X