Doping i idretten. Etisk dilemma? En kreftsvulst som lever sitt eget liv under overflaten.

Gamle helter faller som fluer. Lance Armstrong tok EPO til frokost som om det var tran. Therese Johaug ble utestengt fra OL på grunn av en leppesalve.

Kontrastene er store, konsekvensene enorme, både for de som blir tatt på fersken og de som står rak i ryggen som en evig toer bak doperne.

 

Ren Utøver programmet
Lambertseter svømmeklubb tar et aktivt standpunkt mot doping.

Vi følger opp våre utøvere og i perioden før NM skal alle utøvere i Mesterskapsavdelingen fullføre  “Ren Utøver” programmet fra Antidoping Norge.

De har nå lansert en serie videoer rettet mot unge utøvere. De kaller kampanjen Antidopingskolen.

Se videoene, ta praten
Vi oppfordrer alle utøvere og foreldre til å se disse videoene og ha en samtale om hva doping er og hvordan vi alle kan være med på å ta et aktivt standpunkt mot doping i idretten.

Les mer om Antidopingskolen på NIF sin nettside, og se videoene hos Antidoping Norge.

Alt er mulig
Marit Bjørgen var jenta som elsket å trene. “Alt er mulig hvis du jobber hardt” er tittelen på historien om Marit Bjørgen.

Et ikon i norsk idrett og et eksempel på at det går an å dominere i verdenstoppen over mange år med god samvittighet og ekte rå trening.

 

Løgnen om EPO
Steffen Kjærgaard var proffsyklisten som spiste kirsebær med de store. Eks-sportssjefen i Norges sykkelforbund var rytter på laget til Lance Armstrong og dopet seg med EPO.

Sommeren 2000 og 2001 hjelper han Lance Armstrong over fjellene til sammenlagtseire i Tour de France, men det er ingen prestasjon. Det er historiens største idrettsbløff.

Når muren rundt Armstrong endelig sprekker i 2015 faller hele verden i grus for Kjærgaard. “Løgn spiser deg opp innefra” heter historien om Steffen Kjærgaard. 

Les disse og flere gripende historier på www.renidrett.no/ÆrligTalt

Kilder: www.renidrett.no/ foto: Morten Rakke

 

 

 

X