Dedikerte og generøse foreldre og svømmere har bidratt med nærmere 3600 dugnadstimer i 2019 og gjort det mulig for Lambertseter å arrangere to stevner på hjemmebane, i tillegg til en Open Water-konkurranse og tre rekruttstevner.

-Vi er utrolig fornøyde med innsatsen, sier Caroline Brinchmann, som sitter med oversikten over dugnads innsatsen.

Rutinerte familier topper listen
På toppen av statistikken for 2019 ser vi kjente navn som familiene Bekk, Behrens, Butsgaard, Bakken og Nordli. Alle har de bidratt trofast på dugnader over mange år og stilt opp med mer enn 100 dugnadstimer hver i 2019. Per Arne Behrens jobber flere timer hver uke med bassengprosjektet Langbølgen, noe vi setter utrolig stor pris på. 

I tillegg til vakter på våre stevner og styreverv, teller kafedugnad, komitéarbeid, dommeroppdrag og reisedøgn som ledere på reisestevner og treningsleire med i statistikken. 

To og tre vakter i en sleng
-Vi er veldig glade for rutinerte familier som stiller opp med både to og tre vakter på våre egne stevner, forteller en av våre gjentagende stevneledere, Henriette Nedregård.

-Men vi blir nesten enda gladere for å se nye foreldre som tar steget inn i klubbens indre liv og finner seg til rette med små og store oppgaver, mener hun.

Varierte oppgaver
På våre interne stevner er oppgavene man kan stille opp på mange og varierte. Kafeén og inngang på stevner er kanskje den mest synlige, mens oppgaver som rigging før og etter stevnet og stevnekontor er mindre synlig men like viktige alle sammen.

Det lages mange smoothies under stevnene, og dommere og funksjonærer skal også ha servering. Det gis god opplæring, de erfarne foreldrene veileder de nye. For de fleste oppgavene finnes det en skriftlig beskrivelse som utgangspunkt. 

Den store foreldrefesten
Med så mange engasjerte foreldre er det også viktig å markere at vi er fornøyde og takknemlige for innsatsen. Den store foreldrefesten som ble arrangert i januar i år var en fin setting for foreldrene å blir bedre kjent, på tvers av grupper. 

Mer enn 60 foreldre deltok i år, det var fint dekket på Bekkelaget Samfunnshus med lekker tapas og medbragt drikke. Taler og quiz fløt fint utover kvelden og de siste gikk hjem godt over midnatt. 

Med så god stemning ser vi ikke bort ifra at dette skal gjentas også neste år. 

Dommerkurs og egne stevner
Å ta dommerkurs og være en dommer for klubben er en veldig fin måte å gjøre en dugnadsinnsats. Dommerne har også de beste plassene under stevner for å følge med på det som skjer, både med egne barn og andre. Og så er det servering mellom øktene…

Neste dommerkurs er 1. Februar,  og vi oppfordrer flest mulig foreldre til å melde seg på; https://minidrett.nif.no/Event#3337883-010 

Lambertseter har endel faste stevner gjennom året, i tillegg til varierende mesterskap, der vi fra år til år kan bli tildelt rollen som arrangør. 13.-15. 2020 skal vi arrangere LÅMØ i Holmen svømmehall sammen med Asker Svømmeklubb. I tillegg arrangerer vi Arena Open 11.-12. januar, Lambadalekene 28.-29. mars, Ulvøen Rundt 19. august og Lambertseter Open 18.-20. september. 

Vi ser frem til et flott konkurranse-år 2019. Kanskje blir det også nye dugnadsrekorder? 

X