Tre av våre aller beste svømmere er på plass i Budapest for å svømme EM langbane 17-23. Mai.

Henrik Christiansen, Eva Kummen og Stina Kajsa Colleou skal representere de norske fargene, ta på seg finstas av carbon og endelig få kjenne en etterlengtet eufori av  melkesyre og adrenalin.  

Med snaue 18 måneder siden siste internasjonale mesterskap skal gamle perser få stå sin prøve mot godt trente og sultne svømmere fra Lambertseter. 

Livet i bobla
Elitetrener Joacim Lilleåsen har hatt en sesong litt utenom det vanlige. Sammen med utøverne har han jaget virusfrie soner og tilgang til basseng for trening. I en sesong uten nevneverdige stevner eller samlinger med landslag har de levd 24/7 i en eneste lang treningsboble. 

Aldri har de opplevd en lengre periode med kontinuerlig trening uten avbrudd av sykdom eller topping. Hvordan dette vil slå ut skal bli spennende å se når første start går i Budapest.

Christiansen er klar
Henrik Christiansen er allerede tatt ut til OL i Tokyo, men ser verdien av å gjøre flere løp på topp nivå allerede nå. Også for en rutinert utøver som Henrik er det viktig å finslipe rutiner rundt disponering og taktikk under stress og press i en internasjonal finale. Matchingen og stresset han får oppleve i et mesterskap har stor verdi. 

Christiansen har vist høyt nivå i trening gjennom hele vinteren, men jobben skal fortsatt gjøres. Ingenting kan taes for gitt med OL tre måneder unna. 

Mange muligheter fremover 
For Eva og Stina er EM første forsøk av det som kan bli mange løp på veien mot OL-kvalifisering. Treneren understreker at gleden over å få konkurrere er det de først og fremst har fokus på inn i Europamesterskapet. 

Det blir live sendinger både på NRK og via LEN sine nettsider. Se omtale av mesterskapet på svomming.no med linker til alt av sendinger og resultatservice. Det blir selvfølgelig også oppdateringer på Facebook underveis i mesterskapet 🙂

I kortversjon er programmet for våre svømmere følgende:
Henrik øvelser: 400 fri mandag (finale tirsdag), 1500 fri tirsdag (finale onsdag), 800 fri fredag (finale lørdag)
Stina og Eva øvelser: 100 bryst tirsdag (semifinale tirsdag og finale onsdag), 200 bryst torsdag (semifinale torsdag, finale fredag)

I skrivende stund er de obligatoriske corona-testene gjort unna og utøverne har funnet seg godt til rette på hotellet i Istanbul   (se Instagram… 😉 )

Festen er ikke over
Mens vi gjør klar bunad og penskjorte her hjemme er det allerede klart at 17. Mai bare blir starten på festen. Det er kake igjen. Våre elitesvømmere skal gi oss flere grunner til å heise flagget. 

Det er bare å glede seg… 

Foto: Øyvind Thorsen og www.svomming.no 

 

X