Onsdag denne uka starter EM kortbane i København. Vi har for første gang fire kvalifiserte svømmere, Marte, Stina Kajsa og Jørgen for Norge og Jolann for Sveits. 

I tillegg klubbens egne svømmere har Katarina Listopadova fra Slovakia trent med oss siden Nordsjøstevnet i begynnelsen av november og også hun skal med til EM. 

Dessverre har Jørgen vært så mye syk siden høstleiren at han måtte trekke seg, men han er nå tilbake i trening og det er gledelig.

Elitetrener Joacim følger troppen i København sammen med sportssjef Frank Pedersen. Det er ikke ofte vi har et internasjonalt mesterskap så nært, og det meldes om at flere av klubbens svømmere og foreldre tar turen ned for å oppleve noen av verdens beste svømmere i aksjon.

Joacim gleder seg
Klubbens elitetrener er på plass i Royal Arena som for anledningen er gjort om fra innendørs idrettshall til svømmearena av internasjonalt format. 

-De som reiser til København er friske og i fin utvikling og vi gleder oss veldig til å slippe helt løs i nye Royal Arena onsdag til søndag, forteller treneren. 

Mange starter
Det blir mange øvelser å følge med på for klubbens elitesvømmere:

Marte svømmer 100, 200, 400 fri og 400 im.

Stina alle tre brystøvelsene. Det samme gjør Jolann i tillegg til 100 medley.

-Vi har mål om å ha mye gøy og sette mange personlige rekorder. Om det holder til noe avansement får vi bare vente å se men det klart vi drømmer om det også, avslutter en feststemt elitetrener.

Da er det bare å benke seg foran en eller annen skjerm og følge med på resultater, streaming og Facebook. Sendingen dekkes også både av Eurosport og noe på NRK. Full oversikt over troppen og relevante linker finner du på EM-siden hos Norges Svømmeforbund.

X