EM ble ingen suksess. Ifølge elitetrener Joacim Lilleåsen var jentene langt unna å få uttelling for det de har vist i trening. Veien videre blir å nullstille seg og gå inn til stevnene som venter gjennom sommeren med glød og lyst til å prestere på sitt beste.

Lilleåsen berømmer jentene for å takle nedturen og løfte blikket fremover. -De er begge veldig klare på å jobbe hardt og vise seg bedre i BSF (11-13.juni) og Sette Colli (Roma 25-27.juni) som er de neste og siste mulighetene vi får, forteller treneren etter EM.

Det raknet for Eva
Bokstavelig talt, carbondrakten hennes raknet på vei inn i “call room” rett før start på 100 bryst. Om ikke dette var en realistisk øvelse i stress under konkurranse, er ingenting det. Eva rakk starten, med puls godt over normalen på pallen. Løpet gikk over pers, på 100 bryst  som på 200.

Stina leter etter seg selv
Det ble ikke full klaff på første runde for Stina Kajsa (EM er første stevne av tre gjennom sommeren). Begge løpene var godt over pers, og 200 var såpass langt over at svaret ikke først og fremst ligger i detaljene rundt teknikk og disponering. Etter eget sigende kjente hun seg ikke igjen i løpet, og nøkkelen videre kan være å få frem den beste versjonen av seg selv, å få samlet alt det gode arbeidet hun har lagt ned det siste året til et løp som er hennes beste nivå. Stina på sitt beste er godt nok for OL. Det er like enkelt som det er krevende.

Henrik i fint trav
Som de fleste av Europas beste svømmere som allerede har fått klarsignal for OL-deltakelse, var heller ikke Henrik toppet til mesterskapet. Da blir dagsformen avgjørende og Henrik leverte en serie distanseløp som kanskje koster mer enn de smakte.

Med solid trening i bagasjen er imidlertid veien mot Tokyo et sikrere kort enn EM i Mai. En fjerdeplass på 400 fri i EM gjør ingen sommer, og vi gleder oss alle til å se Henrik prestere på sitt beste under de Olympiske leker i Tokyo.

Is i magen
Joacim Lilleåsen har opplevd mye gjennom sine år på kanten i Lamberseter Svømmeklubb og har is i magen. Det er flere muligheter igjen for OL-kvalifisering og sammen med svømmerne jobber han ubeskjedent videre. Gjøre de riktige tingene, få alt til å sitte.

Konkurrere. Prestere.

Få ut sitt fulle potensiale.

Det er like enkelt som det er krevende.

De har en stor gjeng fra Lambertseter i ryggen og vi ønsker dem alt godt på veien. Sammen mot toppen.

X