Henrik Christiansen overbeviste i Em kortbane med nok en stilsikker 1500 fri. Han reiser hjem med EM-sølv og ny nordisk rekord (14.18,15) på distansen, og er stadig nærmere italienske Patrinieri idet nok et sjekkpunkt på veien mot neste sommers OL er unnagjort.

Dette er Henriks niende internasjonale seniormedalje.

Tiden til Christiansen var en forbedring av egen nordisk rekord med 1,2 sekund. Det var også tidenes sjuende beste tid. Det lover godt i en OL-sesong.

– Jeg er utrolig fornøyd. Det er utrolig deilig å komme hit og få pers og sølvmedalje, sier Henrik til TV 2 etter løpet.

Tangering på Jørgen
Med en serie løp på 59-tallet viser Jorgen Scheie Bråthen at han har stabilisert seg på et nytt nivå på sin hovedøvelse 100 bryst.

59,16 i EM er bare noen hundredeler over kval-tiden fra Nordsjø, og dette er godt levert av Jørgen i sitt første internasjonale mesterskap siden 2016. Jørgen fikk også svømt to stafetter for Norge, der medleystafetten endte i finalen. Riktignok med disk for tjuvstart, men opplevelsen var verdt å ha meg seg og Jørgen leverte godt på sin etappe.

-Jørgen takler situasjonen bra og svømmer et teknisk godt og offensivt løp i EM, uttaler elitetrener Joacim Lilleåsen.

Klubbens to andre EM-svømmere, Eva og Stina Kaisa, ender litt over pers på sine løp. 

-Det ble dessverre ikke helt klaff for jentene våre på 200 bryst, forteller Lilleåsen.

-Stina Kajsa er et sekund bak pers og Eva to sekunder bak pers. Det er litt mye nerver og småfeil. Uansett er det god erfaring de tar med seg videre, avslutter elitetreneren.

Nå er det én uke hjemme for å lufte kofferten og finslipe formen før våre beste svømmere reiser sørover igjen for nye løp i Amsterdam Swim Cup.

X