NM senior i Bergen ble en formidabel suksess for Lambertseter Svømmeklubb.

Nok en gang er vi Norges beste klubb, med suveren bredde i en tropp som fremstår som solid og best når det gjelder.

Hovedtrener Martin Gjerde Lester hadde følgende kommentar etter fire glade dager i Bergen:

-Det er veldig sterkt å se Lambern-gjengen prestere så godt i mesterskap nok en gang, forteller en fornøyd hovedtrener.

-Denne gangen er det ekstra imponerende hva mange av utøverne tar ut i konkurransen, når vi vet at det ikke har blitt sluppet like mye opp på trening de siste ukene, og en del opplevde å være slitne.

-Likevel fremstod de utover i mesterskapet som mentalt og fysisk sterke, mener Gjerde Lester.

Under kan du se video av svømmerne som representerte Lambertseter under NM senior. Denne fikk vi også vist på storskjem i hallen under innsvømmingen lørdag. 

Video: Børge Mørk  / Foto: Øyvind Thorsen

Sportssjef Frank Pedersen deler noen av sine tanker om helgens opplevelser:

-En perlerekke av høydepunkt-opplevelser fortsetter med Bergen – NM senior 2017, forteller en lettere euforisk sportssjef.

Og han fortsetter.

-Vi er beste klubb. Setter to Norske senior rekorder: 4×50 medley -mix og 4×50 fri herrer.

-Vi tar 10 gull – 11 sølv og 12 bronse medaljer, flere medaljer enn noen annen klubb.

-Et hav av klubb rekorder. Fire svømmere blant de 20 beste prestasjoner: 
Marte Løvberg, Jørgen Scheie Bråthen, Jolann Bovey og Niksa Stojkovski.

-Patrick Toth (2000) fikk sitt definitive gjennombrudd som seniorsvømmer med tre bronsemedaljer.

-Vi har en bredde i toppen som ingen andre klubber i Norge.

Sportssjefen mener Patrick Toth fikk sitt senior gjennombrudd under dette mesterskapet.

-Etter en periode med mye god trening så var det gledelig å se effekten av dette på prestasjonene under NM i Bergen, mener sportssjefen.

Treningsleiren på Tenerife i vinterferien beviste at vi har mange utøvere som tar ansvar for egen utvikling. Når man tar ansvar for sin egen trening – så er man motivert og ønsker å svømme hurtig.

Det vises på hver trening hver dag. Dette gir oss de beste forutsetninger og forhåpninger for fremtiden, mener Pedersen.

-Ingen ting virker sterkere på motivasjonen enn opplevelsen av fremgang og gode prestasjoner. Det fikk vi mange av i Bergen.

Mange av våre utøvere lykkes 100% i dette mesterskapet.

Et lag i fyr og flammer
Et av mange høydepunkter under mesterskapet var herrenes 4×50 fri der vi satte Norsk Senior rekord. Omsider med en norsk Stojkovski på laget kom rekorden til Lambertseter der den hører hjemme. Tiden er likevel litt bak vår egen klubbrekord fra NM i Stavanger i fjor. 

Men all ære til de fire som svømte noen sterke etapper. Når Niksja slår inn til ny pers på første gang under 22 sekunder på første etappe står stemningen i taket. Norsk rekord individuelt til Martin Hammer i samløp bidro også til det. Resten av etappene var preget at høyt adrenalin-nivå og topp innsats.

Et lag i Fyr og Flamme...

Niksa 21,97...

Jørgen 22,51...

Fridtjov 23,06...

Torbjørn 22,20...

Ny Norsk rekord! 1.29,74...

Mange maxløp og god innstilling, mener Elitetreneren
Elitetrener Joacim Lilleåsen har også noen tanker om hvorfor klubben lykkes godt på dette mesterskapet, og hvorfor mye tyder på at vi er inne i en positiv trend.

-Vi jobber hele tiden med å være i utvikling, og det er mange parametere vi jobber med. Det å lykkes er en konsekvens av at mange av de tingene vi jobber med blir bedre, forutsetningene er bedre for å svømme fort, reflekterer treneren. 

-Jeg ser mange sterke individer i gruppa som klarer å snu en tung start til noe som ble veldig mye bedre etterhvert, fortsetter han. 

-De beste svømmerne våre var ikke fulltoppet (Stockholm Open som hovedmål. Red anm.) men svømmer likevel veldig bra i veldig mange løp.

-Der er jeg veldig fornøyd med innstillingen og måten de går fra løp til løp med riktig fokus og gode rutiner, sier elitetreneren.

-Marte svømmer 2750m i6/7 denne helga… det krever mye mobilisering. Flere av de andre fra Elite er oppe i rundt 20 maxløp på fire dager og når det da mangler litt på overskuddet så skal vi være fornøyde med såpass godt gjennomførte løp, fine tider og tilfredsstillende plasseringer, avslutter en fornøyd elitetrener.

Mange av våre svømmere lykkes 100% i dette mesterskapet.

Sportssjef Frank Pedersen

Gull til Marte på 400 fri...

Norges beste svømmeanlegg
Sportssjefen oppsummerer helgen i Norges beste svømmeanlegg på følgende måte:

-ADO arena i Bergen er Norges største og beste svømmeanlegg. Vi som klubb har kun gode opplevelser med å svømme hurtig her. Dette bygger positive assosiasjoner og vi gleder oss allerede til å komme tilbake.

-Prestasjonene i Bergen gir oss de beste forutsetninger frem mot junior og senior NM i Trondheim. Vi gleder oss allerede.

-Som sportssjef vil jeg gratulere alle svømmere og trenerteamet som alle arbeider med høy kvalitet og profesjonalitet, avslutter en fornøyd Sportssjef Frank Pedersen.

Sammen mot Toppen...

X