Eva gjør sine beste løp noensinne på 100 bryst under U-23 EM i Dublin. Med pers og ny klubbrekord både i forsøk og finalen var det mye å glede seg over.

Etter et strålende NM i sommer var det stor forventning til om Eva skulle klare å holde formen inne og toppe sommerens prestasjoner i et internasjonalt mesterskap.

Litt uflaks inn i mesterskapet med matforgiftning preget det første løpet, men 50 bryst var  da heller ikke det hun hadde mest fokus på. Heldigvis var Eva 100% inn til 100 bryst, og alle glade blåkledde kunne følge løpet live via Youtube og man kunne omtrent høre trampeklapp og stormende jubel helt til Dublin.

Det er ikke hver dag vi har gleden av å se Eva svømme seg inn til en finale i et internasjonalt mesterskap, og rekordene og løpene var solide og en glede å følge med på.

Elitetrener Joacim Lilleåsen var svært fornøyd etter mesterskapet. At hun ikke får full klaff på 200 er å leve med, mener han.

-Vi er klart mest fornøyd med 100 bryst, forteller Lilleåsen.

-Først pers i forsøket (39/100) og så nye 26/100 i finalen. Kjempe opptur. 50 meteren dagen før ble litt preget av en dårlig natt i forkant og at vi ikke har hatt veldig fokus på 50 som konk.øvelse. Men 100 ble veldig bra og hun justerte seg bra fra forsøk til finale på oppgaver vi snakket om etter analysene til Johan (Johan Setterberg, red. anm.). Gøy at hun får det til.

U23-EM ble en solid markering av Eva Kummen i et internasjonalt mesterskap. Og hun var tidlig oppe og klar for action. Her som første svømmer til innsvømming før forsøkene lørdag. 

Marginer og potensiale
-Med den opplevelsen blir man jo litt optimistisk med tanke på hovedløpet 200 dagen etter, reflekterer Lilleåsen.

-Hun gjør sitt beste forsøksløp noensinne på morgenen der. Det var bra samtidig som tiden gjerne skulle vært noen tideler ned. Men ny finale og hun går inn i den med mye forventninger og ønsker. Det ble dessverre ikke den tiden hun eller vi ønsket. 2.28,12 er et sekund over pers fra NM. Vi har ingen klare svar på hvorfor det ble sånn så det får vi ta i en evaluering senere men idrett er snakk om marginer og i dette løpet ble det nok flere marginer som datt ned på feil side.

-Men det har vært en veldig bra sesong der det har blitt nye og ferske perser på så å si alle de viktigste øvelsene hennes, så det tar vi med oss som en opptur, forteller treneren. Som har klare tanker om potensialet for sin elev og ikke lar seg skremme av nivået hun konkurrerer på internasjonalt.

-Bronsen går på 2.26,61 og det er en tid vi føler Eva bør være i nærheten av på en god dag. Vi skulle så gjerne sett det skje under dette mesterskapet, men som vi alle vet så er det ikke alltid man får det man fortjener akkurat når man ønsker seg det i idrett. Men to finaler i et godt internasjonalt mesterskap er bra, og det gir inspirasjon til videre arbeid.

Nå blir det 2 uker helt fri fra bassenget etter en lang sesong. Og så får vi se litt på veien videre etter det, avslutter en fornøyd elitetrener.

P.S.
Eva er nå kvalet for landslaget igjen så det blir nok å gjøre i tiden fremover. Langbanesesongen 2024 inneholder både et VM langbane, et OL og et EM langbane. Det skal bli flere muligheter til å sette både nye klubbrekorder og svømme finaler for en Lambertsetersvømmer i god utvikling.

X