Dedikerte og generøse foreldre og svømmere har bidratt med nærmere 4000 dugnadstimer i 2018 og gjort det mulig for Lambertseter å arrangere 9 stevner på hjemmebane.

-Vi er utrolig fornøyde med innsatsen, sier Caroline Brinchmann, som var stevneleder under sommerens NM langbane. 

Rutinerte familier topper listen
På toppen av statistikken for 2018 ser vi kjente navn som familiene Ouren, Helmersen, Røsholm og Børresen. 

Alle har de bidratt trofast på dugnader over mange år og stilt opp med mer enn 100 dugnadstimer hver i 2018.

Det er ikke bare vakter på våre stevner som teller med på listen. Blant andre bidrag er styreverv, jobbing i komiteer og som dommere, og reisedøgn som ledere på reisestevner og treningsleire. 

To og tre vakter i en sleng
-Vi er veldig glade for rutinerte familier som stiller opp med både to og tre vakter på våre egne stevner, forteller koordinator Henriette Nedregård.

-Men vi blir nesten enda gladere for å se nye foreldre som tar steget inn i klubbens indre liv og finner seg til rette med små og store oppgaver, mener hun.

Varierte oppgaver
På våre interne stevner er oppgavene man kan stille opp på mange og varierte. Cafeén og inngang på stevner er kanskje den mest synlige, mens oppgaver som rigging før og etter stevnet og stevnekontor er mindre synlig men like viktige alle sammen.

Det lages mange smoothies under stevnene, og dommere og funksjonærer skal også ha servering. Det gis god opplæring, de erfarne foreldrene veileder de nye. For de fleste oppgavene finnes det en skriftlig beskrivelse som utgangspunkt. 

Den store foreldrefesten
Med så mange engasjerte foreldre er det også viktig å markere at vi er fornøyde og takknemlige for innsatsen. Den store foreldrefesten som ble arrangert i januar i år var en fin setting for foreldrene å blir bedre kjent, på tvers av grupper. 

Mer enn 100 foreldre deltok i år, det var fint dekket på Ekeberg samfunnshus med lekker tapas og medbragt drikke. Taler og quiz fløt fint utover kvelden og de siste gikk hjem godt over midnatt. 

Med så god stemning ser vi ikke bort ifra at dette skal gjentas også neste år. 

Dommerkurs og egne stevner
Å ta dommerkurs og være en dommer på klubben er en veldig fin måte å gjøre en dugnadsinnsats. Dommerne har også de beste plassene under stevner for å følge med på det som skjer, både med egne barn og andre. Og så er det servering mellom øktene…

Neste dommerkurs er 23. Mars, og vi oppfordrer flest mulig foreldre til å melde seg på. 

Lambertseter har endel faste stevner gjennom året, i tillegg til varierende mesterskap, der vi fra år til år kan bli tildelt rollen som arrangør.

I 2019 har vi ingen nasjonale mesterskap, men vet allerede at vi skal arrangere LÅMØ på hjemmebane i Mars 2020.

Vi ser frem til et flott konkurranse-år 2019. Kanskje blir det også nye dugnadsrekorder?

X