NM senior er over for denne gangen, og når vi summerer opp har Lambertseter mye å glede seg over.
(Se video nederst på siden for noen glimt fra stevnet)

Som vanlig kom mange av høydepunktene på stafett, der stemningen både på tribunen og i vannet nådde kokepunktet. Spennende oppgjør, gledelige resultater med flere klubbrekorder og utøvere som gjør sine beste lagetapper noensinne gjorde stafettene til en fest for alle involverte.

 

IMG_4801

Der vi normalt er bortskjemte med jentelagenes resultater var det denne gangen guttene som gikk helt til topps med en 4×50 fri som det gnistret av.

Gutta var godt forberedte og heltente før start. Niksja skaper en liten luke fra start, men det er jevnt og intenst spennende på de følgende etappene. Armin svømmer helt i overkant. Skippy dundrer til og holder fortet. Vi er 1/10 foran BSC ved siste veksling.

Torbjørn hadde jevn stigning gjennom mesterskapet og ankeretappen på stafetten var det siste og beste  løpet han leverte. Timingen i oppgang og vending satt perfekt. Når han knuser resten av feltet opp til vending 25 på siste etappe var det ekstatisk glede blandt de blåkledde på kanten. Klokken stopper på 1.29,50. Vi er 8/10 foran i mål. Under gjeldende norsk rekord. Stemningen er elektrisk. Alle roper. Armene i været. Det er godt å være fra Lambertseter…

Niksja (22,26), Armin (22,01), Skippy (23,06) og Torbjørn (22,17). Kanskje unødvendig å nevne at dette er ny klubbrekord… En oppvisning som ga frysninger og hemningsløs jubel i Lambern-leiren.

Gutta som ruler på 4x50 fri...

Best i landet akkurat nå. Gutta som ruler på 4×50 fri…

 

Jentelagene leverte også sine saker men måtte nøye seg med andre og tredjeplasser denne gangen. Når vi ser på tidene har vi likevel mye å være godt fornøyde med. Det var ingenting å si på innsatsen, og flere av jentene leverte sine beste flying-tider noensinne, inkludert flere klubbrekorder.

Øverst på pallen så vi både Christine, Niksja og Armin. Sistnevnte med en svært gledelig seier på 100 medley som han vant med minst mulig margin.

Christine var hjemme fra USA for å forsterke laget, og det gjorde hun så til de grader med sine norske mesterskap på både 100 og 200 rygg. På 100 rygg går hun da også under 1.02 for første gang med solide 1.01,61. Et sterkt løp der hun kicker fletta av resten av feltet siste 25 og som viser at Christine fortsatt har mer å gå på og er i klar utvikling.

Christine M. Pedersen leverte flere gode løp under mesterskapet og tok to individuelle NM gull

Christine M. Pedersen leverte flere gode løp under mesterskapet og tok to individuelle NM gull

Niksja vinner 100 fri og 100 fly med solide prestasjoner (48,29 / 52,86). På 50 meterne slår han inn til andreplass, men også her med solide løp. I tillegg stilte Niksja på 200 fly for første gang i et NM, der en enhåndsvending snøt oss for finaleløpet. Likevel, 2.00 i forsøket vitner om muligheten for spennende løp også i dette formatet i fremtiden. Niksja imponerer med et bredt repertoar, og hadde en solid helg med svært mange løp individuelt og på lag.

marte Løvberg, lambertseter

Marte Løvberg leverte en serie gode finaleløp under helgens NM i Kristiansand

Av andre medaljører kommer vi ikke utenom Marte og Skippy som tar med seg en rekke fine pallplasseringer. Skippy svømmer inn til ny bestenotering på 200 fri med 1.48,96 som ga en velfortjent pallplass i et tett finalefelt med høyt nivå. 3.51,8 på 400 fri er også noe av det aller beste han har prestert, kun overgått av det sensasjonelle løpet (3.49,43) han leverte på Nordisk i Desember 2014. En gledelig pers på 200 medley med 2.02,72, ga også en velfortjent sølvmedalje, og viser god utvikling for Skippy i alle kanaler.

Marte perser også på flere av sine løp. 56,08 er hennes beste tid noensinne på 100 fri individuelt, og når hun dropper til 56,01 på lagetappen lover dette svært godt for Danish Open neste helg. Marte perser også på både 50 fri og 200 medley, og får sølvmedalje for sistnevnte.

Vero så lenge ut til å gå glipp av NM, indisponert med avrevet korsbånd fra en nylig ulykke under landtrening. Dagen før avreise besluttet hun sammen med Joacim at kneet holdt, hvertfall for crawlsvømming. Det ble isposer på kneet etter hvert løp for å unngå større hevelser.  Innsatsen var helt på topp og Vero ble en viktig brikke i alle jentestafettene. Dette var idrettsglede og team spirit på høyt nivå.

Det var mange gode prestasjoner på dette mesterskapet, og noen av de som fikk det til å løsne skikkelig var Hanna, Anna og Torbjørn. Perser på så å si alt de stilte på, og leverer løp og tider som vi vet de har håpet på lenge og lengtet etter å realisere. Da er NM en riktig god anledning. Best når det gjelder og vel så det…

 

Samhold og god stemning på kanten før vi setter i gang.

Samhold og god stemning på kanten før vi setter i gang.

 

Med 6 gull, 12 sølv og 6 bronsemedaljer var Lambern et hyppig innslag på premiepallen. Vi ender på tredje, både i medaljeoversikten og i klubbkampen. Med målsetning om å være blant topp 3 er dette et godkjent resultat.

lambertseter svømmeklubb

Lambern remix  (klikk på bildet…)

I tillegg til gode plasseringer og gode løp gjorde vi oss også godt bemerket på bassengkanten. Sammen mot Toppen blir mer enn en hul klisje når vi ser, hører og opplever det gode samholdet og den fantastiske energien vi leverer som et lag. Her sto vi sammen både i oppturer med seiersrus og like solid i noen små nedturer underveis.

Godt fornøyde etter helgens mesterskap ser vi nå fremover mot nye muligheter og nye oppturer.

 

 

Noen glimt fra den gode stemningen under helgens NM i Aquarama

 

 

X