Bergen Swim Festival ble en positiv opplevelse for troppen fra Lambertseter. Arrangert for første gang i Dale Oen Arena med en hel horde tilreisende internasjonale stjerner og lag.

-På flere måter en stor opplevelse, oppsummerer elitetrener Joacim Lilleåsen. -Et godt gjennomført stevne i et flott arena, og som alltid er det stort å se prestasjoner i verdensklasse.

Daniel Gyurta sin 200 bryst var årsbeste i verden med pene 2.05,58, som klart er en tid å regne med mot OL 2016. Sara Sjøstrøm sine fly-løp satte også standarden for det som ble noen flotte finaleløp på fly for våre egne svømmere.

Lambern mot Danmark

Hele tre Lambertseter-jenter stilte i juniorfinalen på 100 fly, stort sett kun i selskap med svømmere fra det danske landslaget. –Det er Lambertseter mot Danmark, annonserte speaker Per Irgens.

Ikke først i mål, men likevel gode løp med Augusta først på en fin fjerdeplass med 1.04,55, fulgt av Jenny (1.05,20) og Marte (1.06,58).

Det var også Augusta Remøy som sto for en av de fremste prestasjonene for Lambertseter med sin 200 fly på 2.23,31. Det er fjerde gangen hun gjør dette løpet og hvis man sammenligner med OI Open for to uker siden, der hun gikk på en smell siste 50 med 41.5, fikk hun nå full klaff i Dale Oen Arena.

Med splittene 31,76/ 36,23/ 37,12/ 38,20 leverte hun et godt disponert løp som viser at hun behersker denne øvelsen godt. Med det nivået Augusta viser på fly i sin daglige trening er det nok ikke siste gangen vi ser henne på høyt nivå på 200 fly 🙂

Jenny kunne ikke vært tøffere

Litt lenger ned på lista finner vi Jenny Voo med 2.32,18 på sin 200 fly. I utgangspunktet ikke noen kjempetid for Jenny, men når man ser nærmere er det likevel mye glede seg over også her.

IMG_9859

Jenny Voo slo inn til ny bestenotering på 200 fri i Bergen. Hun utfordrer seg selv med stadig tøffere løpsopplegg.

UM-trener Martin ga Jenny en utfordring på måten hun skulle angripe dette løpet, og med 31,86/ 37,02/ 39,81/ 43,49 er det tydelig at hun har tatt store steg utenfor komfortsonen og gjort seg noen verdifulle erfaringer om hvor grensene går for å disponere et optimalt løp. Dette lover svært godt for videre løp der hun klarer å justere seg inn og treffe optimalt med åpningsfart, flyt og rytme.

Med samme formel satset Jenny hardt ut også på 200 fri. Her stemte ting bedre, og hun holdt løpet helt inn. Etter en tøff åpning på 31,01 og siste 50 på 33,99 slår hun inn på 2.10,84, som er ny bestenotering med over tre sekunder. Flott levert, Jenny!

Marte Løvberg sin 200 fri var også en solid prestasjon. Det er ikke mange ukene siden Marte leverte sitt hittil beste løp med 2.04,68 under Danish Open. –Sterkt at hun allerede nå går videre ned til 2.04,14, forteller Martes trener Joacim Lilleåsen. -Et godt disponert løp der hun viser styrke fra start til mål.

Et sterkt løp av Marte, og i godt selskap; finalen der Marte svømte ble vunnet av Katinka Hosszu på 1.57,69.

Stor bredde på 100 fri

De fleste jentene våre stilte til start på 100 fri, men det var kun Andrea Holmboe og Marte Løvberg som kom ned på femtitallet. Marte med pene 58,03 og Andrea med overraskende sterke 59,79. Andrea har vært noe redusert på maxbein etter en skade i vinter, og løpene hennes har variert mye etter det, avhengig av om hun klarer å mobilisere skikkelig på bein og holde høy nok frekvens gjennom hele løpet.

Denne gangen la hun lista høyt og gjorde jobben med å holde beina inne hele veien. Det var nettopp denne detaljen som gjorde den store forskjellen fra forsøk til finale. Her viser Andrea seg fra sin beste side på en øvelse vi gleder oss til å se henne ta videre steg på under sommerens mesterskap.

CK2R9119

Andrea Holmboe er tilbake i godt slag etter vinterens skadeavbrekk. Hun holder trøkket oppe i finalen med sterke beinspark og tøffe frekvenser helt i mål. Slår inn til sterke 59.79 på 100 fri.

 

Ellers ser vi både Niksja, Christine, Stina og Malene i gode finaleløp. Malene smeller til med ny pers på 200 im (2.25,40) i finalen. Det lover godt for hennes medley under sommerens NM.

Det ble noen fine dager i Bergen for gjengen fra Lambertseter. Med fersk inspirasjon fra flere løp i verdensklasse er denne gjengen klar for siste runde trening frem mot sommerens NM.

X