Det ble en topp stevne-helg for våre svømmere fra A-, UM- og NM-grupper. Både i Kristiansand og Reykjavik ble det satt perser, flott svømming i finalene, og svømmerne fikk mye ny og nyttig erfaring.

Hovedtrener Martin Gjerde Lester sto på kanten i Kristiansand. Skagerrak Swim var kanskje sesongens høydepunkt for mange av svømmerne som ikke skal svømme mesterskap til sommeren. Under videoen kan du lese hans referat fra helgen:

 

“Storstevne i flotte Aquarama Svømmehall med over 700 deltagere. For mange av Lambertseter svømmerne er det et av årets høydepunkt. De yngste fikk god trening i lange stevnedager der det er avgjørende å planlegge dagen med måltider oppvarminger og utsvømminger ut fra tidsskjema og egne øvelser. Ikke alle hadde mye rutine på dette fra før. 

Utøverne taklet langbane godt og det ble gjort mange sterke løp. Lambern gjengen var flinke til å heie hverandre fram og viste  et godt samhold. 

Over halvparten av gruppa fikk også svømt i finalene på lørdag og de fleste svømte ned tidene sine ytterligere der.”

-Vi tar med oss mye nyttig erfaring og er veldig motivert for det videre utviklingsarbeidet, forteller hovedtreneren.

Island ga mersmak
På Reykjavik International ble det meldt om mye god svømming og veldig god stemning. Svømmerne fra Lambertseters NM- og Elitegrupper stilte i hele 70 finaler på sagaøya gjennom helgen og hentet hjem et knippe medaljer i godt internasjonalt selskap. Alltid spennende å prøve nye destinasjoner, og ifølge trenerne var dette et stevne som ga mersmak.

Islendingen selv trivdes godt på hjemmebane og mener stevnet ga perfekt matching for både klubbens NM_ og UM-svømmere.

-Mange fikk svømme finaler, og jeg tror det var en god erfaring for de fleste, forteller trener Sindri Jakobsson. Anlegget passet oss også godt, det var godt plass både på tribuner og gode forhold for oppvarming og utsvømming med to basseng, fortsetter han.

Svømmerne bodde på vandrerhjem under stevnet, og sammenlignet med hotell var det en mer intim og samlende setting for gjengen, mener Sindri. som synes det var god stemning hele veien.

Stevnet ble hadde en fin avslutning med gallamiddag, der svømmerne fikk dressa seg skikkelig opp. Gøy og uvant, for en gjeng som stort sett ser hverandre i badehette og svett treningstøy 🙂

 

Superlørdag neste
Mens våre landslagssvømmere fortsetter opptreningen på Tenerife blir det for resten av svømmerne nå et par normaluker med trening hjemme før vi tar sats inn i “Superlørdag” 8. Februar.

Den dagen har vi samtidig OBOS Rekrutt, Asker Open, OBOS Cup og Instruktørkonferansen. Det er bare å glede seg 🙂

 

Det ble både finaler og medaljer i Reykjavik International på f.v. Mikkel, Elias, Henrik og Astrid.

X