EM kortbane er over. Fire dager i Israel ga mange gode opplevelser for våre beste svømmere.

Når elitetrener Joacim Lilleåsen skal oppsummere kommer superlativene for om islendingen Sindri Jakobsson’s prestasjoner.

-Sindri presterer topp resultater. Han perser og setter norske rekorder på fire av seks individuelle løp. Den nye norske rekorden på 100 fly lyder på 51,71. Inn til semifinalen svømte han på 51,99 så det ble et fint dropp der.

På 200 medley slår han inn til 1.56,15. Det er norsk rekord med 1,5 sekunder.

-Dette er knallbra, mener elitetreneren.

-Han reiste nedover på offensiven og med mye selvtillit, og dette satte premissene for måten han gikk inn i konkurransen og hvert enkelt løp.

På hovedøvelsen 200 fly lyder ny bestenotering på 1.55,18. Det er pers med et snaut sekund. Likevel er det ifølge treneren 200 fly Sindri er minst fornøyd med selv. Etter det fantastiske løpet på 200 medley hadde både Sindri og treneren håpet på å se 1.54 lav på denne øvelsen. Slik gikk det imidlertid ikke, og Sindri forklarte i etterkant av løpet at fokuset dreide seg litt for mye mot hva som skjedde rundt han.

-Dette sikter han på å rette opp neste helg i Amsterdam Cup, der han får en ny sjanse på denne øvelsen på langbane, forklarer Lilleåsen.

Alle løpene blir disponert godt og splittene er gode. Taktikken var stort sett den samme; god kraft i takene først og deretter jobbe med å øke frekvensen. Den satt godt i alle løp.

Sindri får med seg to semifinaler, som er gull verdt i forhold til erfaring i internasjonale mesterskap. I tillegg til alt dette svømmer han under landslagskravene både på 200 medley og 200 fly.

Han gjør et mesterskap som viser at han har fått gjort et meget godt stykke treningsarbeid i høst.

-Svært gledelig for Sindri, oppsummerer Lilleåsen.

NIksja Stojkovski svømmer litt over pers på sine løp og er klar for å revansjere seg under Amsterdam Cup neste helg.

NIksja Stojkovski svømmer litt over pers på sine løp og er klar for å revansjere seg under Amsterdam Cup neste helg.

Niksja svømmer litt over pers på sine løp og er selvsagt ikke fornøyd med dette. Også han har gjort et solid stykke treningsarbeid i høst og kan nå sette fokus på å revansjere seg under Amsterdam Cup som går neste helg.

Der stiller våre svømmere ikke alene; de aller fleste som svømte EM sist helg stiller også til start i Amsterdam. Det vitner om et stevne med stor internasjonal deltakelse der nivået uten tvil vil bli høyt.

X