Fredag setter EM-troppen seg på flyet med retning London. Det er historisk og svært gledelig at Lambertseter stiller med fire svømmere i en tropp på totalt ni.

Elitetrener Joacim Lilleåsen er positiv og spent før avreise, og håper våre beste svømmere klarer å fortsette den fine utviklingen de har hatt denne sesongen.

-Det hadde vært suverent om de klarer å gjøre sine beste løp nå under EM, sier Lilleåsen.

-Selv om det bare er Stina Kajsa som har hatt dette stevnet som hovedmål denne sesongen er det lov å håpe at resten henger seg på og presterer bra i den flotte settingen som EM i London er, fortsetter elitetreneren.

Alle svømmerne har EM som et viktig delmål for sesongen, og for Jørgen Scheie Bråthen var  EM kvallik hovedmålet med toppingen til Stocholm Open i starten av april. Det ble som kjent suksess i Stockholm.

 

Denne gjengen er klar for EM. Sindri, Marte og Jørgen reiser til London fredag, sammen med vårt bryst-ess Stina Kajsa Colleou.

Denne gjengen er klar for EM. Sindri, Marte og Jørgen reiser til London fredag, sammen med vårt bryst-ess Stina Kajsa Colleou.

Stina kvallet i USA
Våre EM svømmere kommer fra litt forskjellige oppladninger og med litt forskjellig trening i kroppen når de nå reiser over til England.

Stina hadde EM-kvallik som hovedmål og hadde siktet seg inn mot en formtopp under de siste stevnene på vinteren i USA for å komme med. Hun fikk fulltreffer på siste forsøket og har holdt seg i gang etter det med fokus på å holde formen ved like og ha hyppige innslag av anaerob trening.

 

Grunnlagstrening i høyden
Sindri, Marte og Jørgen hadde en formtopp til Stockholm to uker etter NM kort, (de ble alle tatt ut pga gode resultater i Stockholm) og har startet på en ny grunnlagsperiode etter det.

For Sindri og Marte sin del har denne perioden blant annet inkludert tre uker på høydeleir.

-Det er begrenset hvor mye anaerob trening vi har fått plass til hittil, forklarer Lilleåsen.

-Fokuset har vært på grunnlagstrening, men vi har klart å legge inn en håndfull gode trøkker i tillegg til jevne innslag av fart de siste ukene inn mot EM. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut.

 

Programmet for svømmerne fra Lambertseter er følgende:

Stina og Jørgen: 50, 100 og 200 bryst.
Sindri: 100 fly, 200 fly og 200 medley
Marte svømmer 50, 100, 200 og 400 fri.
I tillegg kan vi regne med å se svømmerne våre på flere stafett etapper.
Full oversikt over hele det norske laget og alle deres starter kan du se på simma.nu
Følg EM live på Eurosport med Frank Pedersen som kommentator

Følg EM live på Eurosport med Frank Pedersen som kommentator

Det blir god anledning til å følge EM live på Eurosport, som skal sende direkte fra både forsøk og finaler. Med Lambertseters sportssjef Frank Pedersen som kommentator kan vi love god stemning, og det er ikke umulig at temperaturen blir ekstra høy i studio når Lambertseter stiller til start i London.

Det er også mulig holde seg oppdatert på resultater og følge live streaming på EM London sine offisielle sider
og oppdateringer på simma.nu sine norske nyhetssider.
Vi ønsker våre beste svømmere masse lykke til i sesongens første store mesterskap på langbane.
Foto: Øyvind Thorsen og Børge Mørk / Tekst: Børge Mørk
X