Toppsvømmere fra Europa strømmer denne helgen til Bergen for å delta på Bergen Swim Festival (BSF). Våre beste svømmere har prikket inn toppformen for helgen, og det skal svømmes fort.

Med ny mesterskapsstruktur ligger nå BSF der vi tidligere hadde NM kortbane. Det gjør stevnet til et naturlig høydepunkt i kortbanesesongen. Det forventes mye god svømming i Norsk svømmings storstue i Bergen.

-Bergen Swim Festival og Stockholm Open skal gi oss svarene på om vi er i fortsatt utvikling og om vi har svømmere som realistisk er på vei mot OL, sier sportssjef Frank Pedersen.

-Henrik Christiansen er allerede klar for OL og det blir spennende å se om han får følge av flere Lambertseter svømmere på den reisen det neste året, fortsetter han.

-Selvsagt er VM i slutten av juli et hovedmål for flere denne sesongen, mener sportssjefen.

-For mange er NM langbane hovedmålet. Skal OL drømmen være realistisk må vi se gode prestasjons forbedringer allerede nå, avslutter Pedersen, som mener Lambertseter svømmere er godt forberedt. 

Mats Andersen  stiller til start i Bergen Swim Festival i helgen.

Hovedmål for perioden
Elitetrener Joacim Lilleåsen følger sine svømmere til Bergen. Han forteller at svømmerne har trent godt og at de gleder seg til å slippe opp brekket og få konkurrere igjen.

-BSF er hovedmål i denne perioden sammen med Swim Open Stockholm neste helg, forteller Lilleåsen.  

-For de beste svømmerne ligger det både VM-kvallik og landslagskrav i potten, så dette blir spennende, mener han.

– Det er forsøk og A+B finaler hver dag fra fredag til sløndag, og de fleste av våre svømmere bør kunne svømme sine beste øvelser både på morgenen og kvelden, avslutter en elitetrener som er klar for gode opplevelser på bassengkanten.

Se startlister, resultater og livestreaming her: http://livetiming.dk/results.php?cid=4419

NB! Eurosport sender finalene fredag, lørdag og søndag kl.18-20. Nå kjører vi… 

X