Fin fremgang på våre egne svømmere under Lambertseter Open. Stina Kajsa ledet an i en landslagstropp stinn av trening, og vi får stadig flere svømmere kvalifisert for sesongens mesterskap.

Stevnet var delt opp i flere avdelinger for å unngå for mange mennesker i hallen samtidig. På tribunene var det kun svømmere og trenere som fikk slippe til. Kun noen heldige foreldre som hadde fått dugnadsvakter eller var dommere inne i hallen fikk se svømmerne i aksjon.

Adgangskontroll og vask av hallen mellom avdelinger fungerte som planlagt, og det var betydelig mindre folk i hallen når man sammenligner med et normalt stevne. Men innsatsen i bassenget var den samme gamle gode som vi kjenner fra denne delen av sesongen.

Stinn av trening
Det var en gjeng stinn av trening som kom rett til stevnet fra landslagets treningssamling i Tromsø. Men maksløpene ble gjennomført til det fulle, selv om løpene var nærmere treningstider enn konkurranse.

Likevel var det noen løp som utmerket seg, og Stina Kajsa slo til med to gode brystøvelser til tross for mye tung trening i kroppen. 2.26,4 på 200 bryst er et stykke unna pers, men det svømmes med en herlig innlevelse og gjør at vi gleder oss til resten av sesongen.

UM-troppen vokser
Mads-Emil og William svømte under UM-kravet på hhv 100 medley og rygg og vi har i skrivende stund 16 svømmere kvalifisert til NM individuelt.

I tillegg vokser troppen til NM i Porsgrunn med Martin Beitveit og Mikkel Solhøy, som begge svømte under NM-kravene på 100 rygg. Mikkel tok også kravet på 200 rygg, med et overraskende jevnt løp på småpene 2.08,28.

Populært med hjemmebane
Som alltid setter vår store konkurranseavdeling pris på å konkurrere på hjemmebane, og spesielt de yngste klassene fikk litt hjemmebanefordel i del som for noen av sitt første approberte stevne.

Med stevnetørke gjennom koronatiden var det tydelig at svømmerne satt pris på å få konkurrere igjen. Spesielt for de klassene som var for unge til å delta på Holmenstevnet som var for noen uker siden. 

Vi vil rette en stor takk til alle foreldre og dommere som stilte opp og gjorde det mulig å gjennomføre Lambertseter Open under litt spesielle omstendigheter.

Og så ser vi frem til å ønske velkommen til svømmefest med fulle tribuner ved den senere anledning.

Bilder fra stevnet i galleri på siden og filmen under. Alle foto Øyvind Thorsen.

X