Det ble tegnet ny deltagerrekord på årets Ulven Rundt. Med 179 svømmere på den lengste løypa og 36 på Sydstrandsprinten var det en feststemt gjeng som stilte til start. Og de ble ikke skuffet.

Henrik Chstiansen ble i år, som for to år siden, beste herresvømmer på Ulvøen Rundt. Tiden 27,32 var fattige 3/100 bak hans egen løyperekord, men for en Christiansen som tok løpet “cold turkey” rett inn fra ferie var det alle grunn til å være fornøyd.

På pallen for herrene var Henrik Christiansen (27,32), Julius Aarnes (28,58) og Timon Øverby (30,53). Denne trioen fikk seg raskt en uke ned til resten av feltet, og etter halvgått løp økte Henrik ledelsen jevnt og trutt inn mot mål. 

Topp tre for kvinner ble Eva Kummen (34,48), Sarah Jensen (34,57) og Kaja Bergwitz-Larsen ( 36,16).

Taktikk og rykk på vestsiden
I puljen bak ledertrioen var det en gruppe som lenge hadde Kasper Laskemoen i tet, men ting endret seg langs vestsiden av øya, der Mads Emil Rahlff økte tempoet og dro fra inn mot stranda. Rahlff kom inn som nummer fire, og Kasper på femteplass. Bra trøkk av gutta og en god fight!

Hvis vi ser bort ifra kvalifiserte OL-svømmere, var Jan Solhøy først over mål av seniorene. Tiden 34:34 må vel være ny pers Jan?? Det var 12 sekunder foran Bart Kees Otten, som også svømte solid i seniorklassen.

Mange påmeldte
Med ny rekord for påmeldte var det mye god energi i startområdet, både før og etter løpet. Skjerpet og fokusert for de erfarne svømmerne, og en fin miks av nervøsitet og forsiktig optimisme hos debutantene. Det går bra. Alt gikk bra. Vi hadde solid oppbacking av følgebåter, kajakker og SUP’er langs hele løypa. Svømmerne kunne føle seg trygge, og det var ingen spesielle episoder underveis.

Spurtene
Speaker og DJ Børge Mørk kjørte musikken inn mot litt mer dramatiske rytmer etter hvert som første pulje meldte sin ankomst, og det var bra trøkk i målområdet med sterke innspurter og et og annet dramatisk fall der det ble trangt om plassen i oppløpet. Men alle kom vel i mål, mange av dem til velfortjent applaus fra ventende publikum og familie. 

Solid oppbacking fra hjemmepublikum etter et godt gjennomført løp…

Det var i det hele tatt en ganske idyllisk stemning på Sydstranda, gode opplevelser for store og små i sen sommersol. Det var gledelig å se så mange benytte anledningen til å ta et steg ut av komfortsonen i og prøve seg på Open Water med Oslofjorden som bakteppe.

Arrangør var Lambertseter Svømmeklubb og Nordstrand Triathlon i et samarbeid som fungerer bedre og bedre for hvert år. Caroline Brinchmann fra LSvK var svært fornøyd med gjennomføringen:

-Ulvøen Rundt ble et veldig fint arrangement fordi vi har så mange flott folk som jobber sammen mot det samme målet; skape god stemning og sørge for at deltakerne føler seg trygge mens de svømmer, kommenterte hun under nedriggingen etterpå. 

Vi takker alle som stilte opp på dugnad og ønsker alle velkommen tilbake neste år. 

Klikk på bildet for å se galleriet. Alle foto: Øyvind Thorsen

X