Arena Open har funnet sitt format som et akkurat passe stort stevne rett før jul. Stevnet er delt i to avdelinger,  yngre og eldre klasser. Det gjør at heatene blir jevne, og vi fikk mange jevne oppgjør underveis.

Da er det gøy å være publikum, og det var mange foreldre og besteforeldre som hadde funnet veien og sørget for god stemning på tribunen.

LÅMØ i fokus
På forhånd hadde vi annonsert at stevnet hadde alle LÅMØ øvelsene på menyen, og det var tydeligvis populært. I alle klasser var det gjennomgående påmeldt i mange LÅMØ-øvelser, og det var mange som fikk godkjent øvelsene de manglet, eller forbedret seg på rankingen.

LÅMØ stevnet er noe Lambertseter har valgt å fokusere på, fordi det stimulerer til allsidighet i tidlig alder og gir mange spennende utfordringer for de yngste.

Oversikten over hvordan hver enkelt svømmer rangerer i sin landsdel finnes på medley.no, se under Ranking og ÅMØ Landsdel.

For å være kvalifisert for deltakelse på den regionale årsklassemønstringen som går i februar på Nordtvedt bad, må man være inne blant de 24 beste i sin årsklasse. Poengene er lagt sammen fra øvelsene 400 fri, 200 rygg, 200 bryst, 200 medley og 100 fly, der den dårligste øvelsen er tatt bort. 

For de to yngste klassene (2006 og 2007) er det ingen rangering. Man får delta hvis man har godkjent tid på alle øvelsene.

Malene og Silje perset på 200 rygg
En av LÅMØ øvelsene er 200 rygg, og der så vi fine perser av både Silje Jahr og Malene Høgberg (2.26 og 2.34). Begge disse jentene har nettopp rykket opp til UM-gruppa og går en spennende sesong i møte.

Silje har tidligere markert seg først og fremst på kortere øvelser, så det var spennende å se henne gjøre en såpass god tid på 200 rygg der hun gjennomgående svømte med god taklende og lave frekvenser. 

400 fri
Fin forbedring så vi også på Enya Bustgaard, som kom seg godt under fem minutter på 400 fri for første gang med 4.56,7 i et jevnt splittet løp. 

En liten pers ble det også på Uljana på samme øvelse (4.28,3) og sammen med to sekunder pers på 200 bryst ga disse to øvelsene bestemannspremien for jenter i eldste klasse.

Kevin og Christopher på topp
Bestemannspremier ble det også på Kevin Khuu og Christopher Augustsson. Deres to beste øvelser sammenlagt ga høyeste poengsum blant gutter i eldste og yngste avdeling og de ble belønnet med hver sin nye Arena powerskin bukse.

Nå nærmer det seg jul, og neste arrangement på Lamberseter bad er allerede onsdag med den tradisjonelle Julepremiefesten. Vel møtt 🙂

X