Det var sommer, det var varmt i vannet, og Lambern satte kursen mot Kristiansand og årets utgave av Aquarama.

Stevnet går på langbane og er en fin anledning til å pynte på sine bestenoteringer, spesielt for de yngre som ikke skal delta på sommerens langbane NM i Juli.

NM ble likevel et tema for mange, idet mange svømte under kravene for både junior NM og UM.

Sterk på 200 fly
Vi hadde nylig mange gode opplevelser på Marienlyst Open på 200 fly, og denne gangen kom det flere til og ville markere seg på denne øvelsen.

Jentene slo til i nest siste heat, og ut fra et broket felt kjempet de seg frem til sterke avslutninger siste 50; Tre Lambertseterjenter slo inn i front og både Caroline, Elise og Rebekka svømte under NM-kravet og noterte nye perser.

Det samme gjorde Henrik Veiberg i siste heat hos gutta. Med 2.22 på BSF friskt i minne satt det langt inne å ta steget og gå «all in» på 200 fly denne helgen.

Tung i kroppen av mye og god trening valgte han likevel å utfordre seg selv og satte en ny milepæl med ny pers på 2.13,7. Kinderegg ble det også senere på kvelden. 

Kindereggene
Det var mange gode løp denne helgen, og trenerteamet hadde mye å velge i for klubbens høyeste utmerkelse av heder og ære i konkurransesituasjon. 

Denne gangen var det mange av de yngre svømmerne som vel fortjent ble gitt denne oppmerksomheten.

Charlotte kan svømme både langt og hurtig!
Charlotte hadde mange gode løp denne helgen. UM-kravet med 28,90 på søndagens crawl-stafett var imponerende.

Allerede på fredagen fikk hun kinderegget for en øvelse helt i den andre enden av spekteret; Ny pers på 400 fri med et godt løpsopplegg og solid pers på 4.49,0. 

Mina slo til på bryst
Mina Khuu hadde også mange gode løp denne helgen, men best av alt satt 200 bryst. Her svømte hun sterkt fra start til mål og slo inn til 2.58,87 som er ny pers på langbane med hele fem sekunder.

-Mina jobbet nydelig teknisk hele veien og gjør et jevnt splittet løp med skikkelig bra trøkk, forteller en fornøyd trener Magnus, som var en av tre trenere på kanten denne helgen.

UM-krav på Christopher
På samme øvelse Satte både Christopher Augustsson og Elias Kristensen standarden med sine sterke løp.

Elias slår inn like bak juniorkravet, mens Christopher får både kinderegg og UM-krav for ny pers og 2.29,0. Kinderegg ble det også for Elias dagen før, og denne gangen var det 100 bryst som imponerte.

Elias jaget NM-krav på flere øvelser denne helgen og var fattige hundredeler og tideler unna på flere løp. Men innsatsen var det ikke noe å si på, det ble mange perser, og trenerteamet lot seg imponere. 100 bryst på 1.11,27 var et godt løp.

Uliana hadde en god helg
Det var det ingen tvil om. Perser i bøtter og spann. Jevne løp og taktiske avslutninger som satt.

Trenerteamet valgte seg 200 medley på 2.25,0 som sin favoritt for kinderegg.

Gøy på stafettene
Lambertseter fikk premien for beste stafett-klubb, og det var ikke tilfeldig. Vi hadde mange gode etapper både på medley og mixed-lagene. 

Augusta gjorde sterke etapper på både fly (28,2) og crawl (27,5). Tuva var raskest av jentene på crawl og hadde 27,3 lørdag og 27,1 søndagen.

Full av tenning pumpet Henrik Brønner inn til 23,8 på 50 cr med flying start på medley-laget. I et jevnt tet-felt valgte han å droppe det planlagte pustet, og resultatet var 5/10 raskere enn i forsøket. En flott markering på det som blir Brønners siste stevne for sesongen.

Silje Jahr benyttet stafetten på morgenen til å  svømme under NM-kravet på 50 rygg (31,7) og fulgte opp med like bra tenning og en nesten like god tid individuelt (32.1) Hun var også en av tre jenter som så 27-tallet på mixed-laget (27,6)

Sommeren fortsetter. Det er varme dager.
Vi ser ikke bort fra at Lambern-svømmerne tar seg en svømmetur igjen relativt snart.

X