Budapest, Tyrkia. 21. November 2020

Henrik Christiansen mistet OL i fjor. Som resten av verdenseliten ble han satt på benken mens alt av konkurranser ble satt på pause og Covid-19 raserte verden slik vi kjenner den.

Med et bunnsolid treningsopplegg og en god porsjon selvdisiplin har Henrik holdt seg i gang med daglige treninger på Lambertseter bad gjennom det siste halvåret. Spenningen var stor på hvor godt han har klart å vedlikeholde og kanskje til og med forbedre nivået fra det som skulle bli en historisk OL-sesong.

Test-øvelse for ISL
Sist sesong var Henrik en del av Team Iron i den internasjonale svømmeligaen ISL. Denne sesongen var han ikke det, men ble spesielt invitert for å svømme 800 fri idet ISL vurderer å legge denne øvelsen inn i programmet for neste sesong. Øvelsen gikk dagen før finalene i ISL startet i Budapest.

Historisk negativ split
Med 7.25 på 800 fri gjør Henrik det 3. raskeste løpet gjennom tidene på distansen. Løpet var så jevnt splittet av man får frysninger av å lese splittene.

3.43 og 3.42 er negativ splitt i et løp han hadde god kontroll på. Siste 100 klokkes på 53,9. Siste 50 avsluttes på 26,2.
Det er helt rått.

Han perser med 3,5 sekunder,
svømmer 4 sekunder under den tidligere Europarekorden,
men blir slått med 5/100 i samløp med Ungarske Mykhailo Romanchuk som nå har den gjeldende Europarekorden.

Gamle kjente
Henrik og Mykhailo er jevngamle og kjenner hverandre godt. Siden de svømte mot hverandre for første gang under EM junior for syv år siden har de jevnlig konkurrert mot hverandre på sin vei mot den ypperste verdenseliten på distanseøvelsene. 

Etter noen intense dager i Budapest er Henrik nå tilbake i Oslo og er i karantene etter reisen mens han har en planlagt hvileuke. 

Vi gleder oss til å snart se han i trening igjen på Lambertseter bad.

X