VM i Australia ble et minneverdig mesterskap for Lambertseters Henrik Christiansen. Med sølv og bronse på hhv 800 og 1500 fri kan vi si med sikkerhet at Henrik er tilbake i det ypperste toppsjiktet av internasjonal distansesvømming.

I tet på 1500 fri
Bronsen på 1500 fri kom i et løp der han ved passering 1000 meter gjorde et rykk og gikk fordi italieneren Gregorio Paltrenieri. Det ble etter hvert tydelig at Henrik svømte litt over evne, og melkesyren på slutten av løpet henviste han til en likevel svært gledelig bronseplass. 

Tiden 14.24.08 er noen av det bedre vi har sett av Christiansen siden 2019-sesongen. Og den offensive svømmingen han viste i finalen var et gledelig steg opp hvis vi sammenligner med siste OL der han ikke lyktes som han ville. 

-Det er godt å se Henrik tilbake i verdenstoppen etter et par tunge år, forteller trener Ronnie Anstensen. 

-Veldig gøy med 2 medaljer og at Henrik får “lønn for strevet», fortsetter han. Og tilføyer at neste mål er VM langbane i juli 2023 i Fukuoka, Japan.

Med sølv på favorittøvelsen 800 fri ble mesterskapet komplett.  7.31.48 i et løp som er god negativ splitt og et veldig godt løp totalt sett. VM Henrik selv var naturlig nok fornøyd. På spørsmål om hva som var den største opplevelsen i Vm svarer han dette:

-Vanskelig å velge faktisk. 1500 står frem som en utrolig stor  opplevelse, siden det var så lenge siden sist det hadde gått bra. Sølv er jo bedre enn bronse, men 1500 betydde nok mest og satte størst inntrykk

Hele VM i seg selv har vært en utrolig stor bekreftelse på at alt går riktig vei igjen, avslutter en glad Henrik Christiansen. Som kan se frem til noen rolige juledager på hjemmebane.

Så er det tilbake til den daglig treningen igjen. Med to ferske VM medaljer i sekken som kan gi litt lysere dager nå gjennom mørketiden og en ny grunnlagsperiode. Henrik Christiansen er ikke helt ferdig med internasjonal svømming enda.

X