(Video nederst i saken)

Klubbens svømmere kom hjem fra Stavanger med historisk gode resultater, Lambertseter blir beste klubb med 19 gull, 9 sølv og 5 bronse.

Helgens NM i Stavanger har vært en rekke av oppturer og det er med glede vi ser tilbake på et historisk godt NM for Lambertseter Svømmeklubb sin del.

Om vi ser på poeng, finaler, og ikke minst medaljer, har vi rett og slett aldri vært bedre enn dette i et NM.

 

Mye fart og god stemning i denne gjengen under NM i Stavanger.

Mye fart og god stemning i denne gjengen under NM i Stavanger.

 

Gull og poeng
Vi har den største troppen, blir mestvinnende klubb på poeng og medaljer, har den mestvinnende utøveren, fire svømmere blant de 20 beste prestasjonene og vinner flest stafettmedaljer, inkludert flest gull.

Vi vinner poengstatistikken med over 100 poeng. Totalt tar vi 342,5 poeng. Ingen klubb har tatt flere poeng i NM de siste 10 årene.  Vi tar like mange poeng på stafetter som individuelt (171 + 171)

Vi har aldri tatt flere medaljer i et NM:
19 gull (fordelt på seks svømmere og seks lag)
9 sølv (fordelt på fire svømmere og tre lag)
5 bronse (fordelt på tre svømmer og to lag)

I fjor var medaljefangsten 6-12-6 og i 2014 ble det 8-2-6. Vi tar med andre ord flere medaljer for hvert år nå.

 

D88R5827

Melina Holtan viste stor fremgang under NM og debuterte som nummer fire i seniorfinalen på 200 rygg med 2.16,91.

 

God bredde
Vi får frem det beste i både de etablerte og de unge og vi har toppsvømmere både blant jentene og gutta.

Bredden er noe av det store med dette mesterskapet. Allsidigheten og mangfoldet. Det er en fin miks av eldre og yngre, av etablerte Lambern-svømmere og nye som har kommet til.

Gjennom mesterskapet vinner vi flere løp og stafetter med små marginer. Det et mønster som gjentar seg gjennom mesterskapet. Det er sagt at de som er best forberedt oftere har flaks. Mon det…

Vi vinner mange stafetter, vi svømmer under norsk rekord på mange av herrelagene, og på 4×50 medley stiller Niksja (som fortsatt har Kroatisk statsborgerskap) etappen sin til disposisjon for Torbjørn. Vi vinner også denne stafetten, også denne gangen under norsk rekord som blir gjeldende.

 

Gull-laget på 4x50 medley. Godt under norsk rekord. Aldri bedre...

Gull-laget på 4×50 medley. Godt under norsk rekord. Aldri bedre…

 


Stigning gjennom mesterskapet

Alle stafettene gir muligheter for mange løp. De fleste har en stigning gjennom mesterskapet og detaljene sitter bedre og bedre for hver start. På 50-metere er det detaljene som teller, og selve svømmingen teller omtrent like mye som oppganger og vendinger.

Tilbakemeldingen fra trenerne kommer tett og med tydelige oppgaver. Svømmerne går fra løp til løp og forbedrer seg fra forsøk til finale, fra den ene dagen til den neste. Vi svømmer raskere, vi blir bedre. Det blir perser og finaler, rekorder og gull i et så stort omfang at vi nesten mister oversikten.

 

Lambertseter leverte tidenes NM-resultat med denne gjengen.

Lambertseter leverte tidenes NM-resultat med denne gjengen.

 


NM-kongen Sindri Jakobsson

Sindri er den største medaljeplukkeren, både med sine individuelle løp og sentral i alle herrelagene. Han står igjen med syv individuelle gullmedaljer, 13 totalt når vi regner med stafettene. Han imponerer med et jevnt og høyt nivå. Spesielt kult å se hvilken bredde han behersker, der han til og med vinner 200 bryst (2.10,76) med en tid som er den femte beste svømt av en norsk svømmer noensinne.

 

Sindri Jakobsson er suveren på medaljer og viser allsidighet og styrke gjennom tidenes mesterskap.

Sindri Jakobsson er suveren på medaljer og viser allsidighet og styrke gjennom hele mesterskapet.

 

Norske rekorder
4×50 medley mixed (Christine, Jørgen, Sindri og Marte)
4×50 medley herrer (Armin, Jørgen, Sindri, Torbjørn)

Legg også merke til at Sindri nærmer seg norsk rekord på 100 im, og Marte var bare hundredeler fra sin egen jr.rek på 200 fri

Seieren på jentelagets 4×100 medley er spesielt gledelig med tre juniorer på laget. De setter ny klubbrekord med et halvt sekund, vi har aldri hatt et bedre lag. Hvis vi bytter ut senioren Christine og setter inn Melina sin pers på ryggetappen har vi et lag som svømmer under gjeldende norsk juniorrekord.

 

Jentenes lag som vant 4x100 medley. Eva Kummen sto også for en flott individuell prestasjon med sin 200 bryst på 2.29.

Jentenes lag som vant 4×100 medley. Eva Kummen sto også for en flott individuell prestasjon med sin 200 bryst på 2.29.

 

Ikke umulig vi ser disse fire juniorene i aksjon på 4×100 medley til sommeren. Eller i hvertfall de fire beste av dem; Jenny var best på 100 fly på dette mesterskapet, men både Katinka og Augusta er også sterke kandidater til fly-etappen.

Gutta på 4×100 fri og 4×50 fri er også under norske rekorder men pga Niksja som fortsatt er kroat registrerer ikke de. Resultatet ble da at Lambertseter nå har to klubbrekorder på stafett som er vesentlig raskere enn norsk rekord…

Stolte og fornøyde, og klar for mer…

Hvem gjør flyen på sommerens juniorlag? Blir det Jenny, Katinka eller Augusta? Fort går det uansett...

Hvem gjør flyen på sommerens juniorlag? Blir det Jenny, Katinka eller Augusta? Fort går det uansett…

Vi gleder oss veldig over de flotte resultatene og er stolte av svømmerne og deres innsats. Vi er også stolte av klubben vår og alle forhold som blir lagt så godt til rette fra styret og ledelsen.

Vi har mer å gå på på mange områder men nå skal vi glede oss over denne oppturen og la svømmerne få noen rolige dager før vi starter på en ny runde trening frem mot sommerens NM langbane.

Lambertseter Svømmeklubb har aldri vært bedre. Vi gleder oss til fortsettelsen 🙂

 

Se Livetiming for alle statistikker og detaljer fra NM.
Videoer fra alle avdelingene finner du her.

Tekst: Børge Mørk og Joacim Lilleåsen/ Foto: Øyvind Thorsen/ Video: Børge Mørk

 

X