Henrik Christiansen tar nok en medalje idet han svømmer inn til bronse i VM! 14.19,77 på 1500 fri er Norsk og Nordisk rekord. Med to medaljer i samme VM er dette en historisk prestasjon!

Lambertseters sportssjef Frank Pedersen er full av lovord om prestasjonen.

-Henrik viser gjennom suveren treningsinnsats over flere år at det er mulig å bli blant de beste i verden. Få trener mer enn Henrik i Norsk idrett. Han viser vei for alle svømmere, både i Norge og Lambertseter, mener Pedersen.

Med blikket mot Tokyo OL
Christiansens personlige rekord på 400 fri var fra EM kortbane desember 2018 og 1500 fri fra WC Berlin 2017. Henrik er i utvikling og er en av de største håp for Norge til sommer OL Tokyo 2020.

De heldige svømmere og trenere på Lambertseter skal følge veien dit fra orkesterplass. 

Ronnie Anstensen har fulgt Henrik som trener de siste årene og kan melde om en fornøyd svømmer.

-Har snakket litt med Henrik under mesterskapet og han sier selv han er veldig fornøyd med å være tilbake med gode perser og plasseringer, forteller treneren.

-Det er en stund siden sist og det er godt å se at det harde arbeidet endelig gir resultater igjen. Det å vinne medaljer og samtidig perse i et VM er utrolig deilig, fortsetter han.

Hva gjør at Henrik treffer så godt i dette mesterskapet?
-Henrik har trent stabilt over flere år og vært veldig fokusert denne høsten, noe som gjenspeiler resultatene i VM, kan Anstensen fortelle.

-Han gjør gode løpsopplegg og sørger for å gjøre sine egne løp, selv om konkurrentene åpner hardere, avslutter en fornøyd trener. 

Som også har sikte mot OL og gode prestasjoner der.

X