Helgens stevne på hjemmebane ga mange oppturer og viser at svømmerne fra Lambertseter har treningsgrunnlaget i orden og har fått en god start på sesongen.

Det ble satt mange perser under stevnet, spesielt hos de yngre svømmerne. Mange benyttet anledningen til å jakte videre på krav til UM og NM jr. og det ble tatt flere krav under helgen.

D88R0542

Guro Pettersen var en av flere som jaktet på UM-krav denne helgen. Hun fikk full klaff på 200 fly.

Guro Pettersen hadde allerede et krav inne fra OI Open for to uker siden. Nå gjaldt det å spikre det andre kravet på 200 fly. En tøff åpning og offensiv svømming gjorde at hun lå svært godt an opp til 150 meter. Det gikk tyngre og tyngre for hvert tak siste 50 men Guro slo inn akkurat under UM-kravet. Bra levert Guro!

Tinius Jensen hadde også et tydelig fokus på å ta sitt andre UM-krav. Hans 100 bryst ble en ypperlig demonstrasjon av vilje og innsats og med 1.08,99 var han soleklart under kravet.

På samme øvelse så vi stevnets eneste klubbrekord, der Jørgen Scheie Bråthen slo inn på 1.02,08. Svært gledelig å se klubbens bryst-rekorder bevege seg ned mot minuttet 🙂

I tillegg til Guro og Tinius, fremhever hovedtrener Martin GL også solide prestasjoner av både Henrik Veiberg, Martin Wold og Torstein Beitveit.

Martin Wold svømte så fort på 100 fri (55,90) at flere av trenerne måtte sjekke to ganger om de fulgte riktig bane. Han var riktignok litt over kravet til UM, men med over to og et halvt sekund forbedring er dette mer enn godkjent.

Presisjonsnivået satt mer og mer etter hvert som utøverne tok med seg tilbakemeldinger fra sine første løp og gjorde tilpasninger videre i stevnet på løpsopplegg og tekniske detaljer. For de som kvalifiserte seg inn til finalene ble det mange løp gjennom helgen og gevinsten i form av gode anaerobe gjennomkjøringer vil være gull verdt i ukene som kommer.

 


Det var mange sterke prestasjoner gjennom helgen, men en som klart utmerket seg var Patrick Toth med sin 1500 fri på imponerende 16.23. En sterk tid der han viser seg frem som rutinert, smart og med  vilje til å jobbe hardt gjennom et løp han avslutter like sterkt som han starter.

D88R0814

Patrick Toth leverer nok en gang en sterk 1500 fri, en øvelse han stadig får bedre og bedre rutine på.

Også Sindri Jakobsson viste seg fra sin beste side denne helgen. Han var med i det meste av finaler og markerte seg godt med sterk mobilisering og mange tøffe løp. Spesielt får han kred fra trener Joacim Lilleåsen for hvordan han jobber med arbeidsoppgaver på 200 fly hvor han leverer et sterkt og jevnt løp. Sindri har holdt høyt nivå hele høsten og både helgens stevne og tester tidligere i uken viser at han helt klart er i rute.

D88R0335

Sindri Jakobsson hadde en tøff helg med 8 løp og viser rutine og styrke i nivået han holder gjennom alle finalene.

En annen seniorsvømmer som også er i rute er Torbjørn Udjus, som viser seg fra sin beste side både på 50 og 100 fri. Et spisset fokus på tekniske detaljer gjennom hele fjorsesongen og  fra starten på inneværende sesong begynner nå å skinne gjennom i løpene hans og han virker allerede svært solid med to uker igjen til Nordsjøstevnet som er sesongens første delmål.

D88R0502

Torbjørn Udjus fortsetter sin utvikling og blir stadig mer solid på sine crawl-øvelser.

Etter tøff innsats i helgen unner svømmerne seg nå en litt roligere mandag før vi fortsetter det som har vært en vellykket start på kvalitet og konkurransespesifikk trening.

 

 

 

X