Tromsø-jenta Ina K Gimse melder overgang til Lambertseter og blir å finne i Lambern-bassenget fra høsten av.

Ina er født i 95, opprinnelig fra Tromsø, men har representert Fauske det siste året. I tillegg til nåværende trener Kim-Torry har hun tidligere vært trent av kjente navn som Andre Eide (Tromsø/NTG) og Kai Arild Paulsen (tidligere trener i Narvik og Tromsø, nå juniorlandslaget).

Det er tydelig at Lambertseter er et ettertraktet treningsmiljø. Ina forteller at Lambern ble et naturlig valg da hun så seg om etter et miljø som kan utfordre henne i trening og ta henne videre til nye nivåer.
-Jeg har hørt mye bra om Lambertseter, forteller hun. -Svømmerne virker også veldig åpne og imøtekommende, og beliggenheten er perfekt med tanke på studier.

Til høsten får svømmingen første prioritet mens hun skal ta opp noen fag med tanke på videre studier.

–Ja, det blir et treningsår, bekrefter nittenåringen.

-Jeg håper spesielt å få brynet meg på langbane og bli utfordret på måten jeg mobiliserer på trening og i konkurranser. Det skal nok ikke blir noe problem med den gjengen som for tiden trener i Lambertseter…

Christine M. Pedersen leverte flere gode løp under mesterskapet og tok to individuelle NM gull

Christine M. Pedersen får følge av en annen habil ryggsvømmer under sommerens treningsleir og Norske mesterskap. Ina Gimse har meldt overgang til Lambertseter.

Elitetrener Joacim Lilleåsen er også positiv til nykommeren etter en innledende prat med henne under Marienlyst Open for noen uker siden. –Vi er alltid restriktive med å ta inn nye svømmere i klubben. Vår filosofi er at rekruttering til de øverste partiene primært kommer fra interne egen grupper. Men svømmere på et høyt nivå, som vil noe og som aktivt søker seg mot miljøer som an utfordre dem er vi alltid villige til å vurdere en åpning for, sier han.

-Utfordringer skal hun få nok av. Trenerteamet gleder seg til å se henne i trening og starte kartleggingen av utviklingsområder, avslutter en positiv Lilleåsen.

Ina er foreløpig best kjent for sine løp på rygg, og vant gull på samtlige ryggøvelser under sist NM jr. Selv om hun primært satser på 200 rygg er det hundremeteren hun har hatt best klaff på denne sesongen.

Med 1.02,5 på 100 rygg er hun å regne med som en av de fem beste i landet på øvelsen. Vero og Christine fra Lambern ligger rett foran henne på den listen, så nåløyet for fremtidige lagetapper kan bli smalt og sterkt.

Ina har allerede meldt overgang før sommeren og kommer til å representere Lambertseter på sommerens Norske mesterskap. Treningsleiren på Mallorca er hun også med på.

Vi ser frem til se Ina i trening og ønsker henne varmt velkommen i klubben.

 

Alle foto: Øyvind Thorsen

X