Å kombinere svømming med utdannelse i USA etter videregående er en spennende mulighet for mange. For tiden har Lambertseter tre svømmere i USA, Inger-Ane, Fridtjov og Stina. Her er litt nytt om hvordan det går med Inger-Ane. 

Inger-Ane Sætra Schefte studerer ved Tulane university (i New Orleans), og har kommet godt inn i nye rutiner der.

Jeg har det veldig bra her, og skole og trening er i full gang, forteller Inger-Ane.
 
-Har 5 morgentreninger i uka, og 4 på ettermiddagen. Jentene på laget er veldig snille og imøtekommende, og har tatt oss “freshmen” godt i mot. På fredag hadde vi et “stevne” innad i laget der vi ble delt i to lag (blue team og green team) og svømte 4 øvelser hver + stafetter. 

Inger-Ane fra Lambertseter Svk er freshman (første års student) ved Tulane University

Power-treninger
Hvordan har overgangen til «amerikanske tilstander» på treningene vært, spør vi.

-Treningene er ganske annerledes fra hjemme, og vi svømmer mye hardt, og lite i1/i2, forteller hun. 

-Hvis vi svømmer rolig er det ofte som drills. Ukene er bygd opp ganske likt som hjemme, med fri på søndager og en tidlig økt på lørdager. Jeg bor på skolens campus, og det er deilig at alt er så nærme, slipper å bruke mye tid på å komme meg til og fra trening.

-Vi gjør veldig mye “power-trening” med motstand (fallskjerm, “buckets”, sokker osv..) , gjør det nesten hver dag, skriver Inger-Ane.

Her er “freshmen” jentene ved Tulane University klar for fight. Inger-Ane er nummer tre fra høyre.

Trene, spise, lese, sove
Det er travle dager på college får vi høre fra Sætra-Schefte. Et stramt program med god tilrettelegging for å gjøre det bra både på skolen og i bassenget.

-Skolen går også bra, men det er veldig mye lekser, prøver og innleveringer. Det er bra tilrettelagt med egne bygninger til “lekselesing” og matstasjoner (kantine) for idrettsutøverne.

-Campus er veldig fint, og folkene her er veldig hyggelige. Mesteparten av tiden går til skole, lekser, spising, soving og trening, men i helgene har vi tid til å oppleve litt av New Orleans og gå på kamper (f.eks. amerikansk fotball eller volleyball) eller andre arrangementer. Det er også mye sosialt som skjer innad i laget.

Treningsbassenget ved Tulane University. Laget trener normalt på yards, innerst i hallen. 

Varmt i Louisiana
-Det er veeeldig varmt her, ofte så varmt at man helst vil unngå å være ute, kan Inger-Ane fortelle. 

Populært å følge skolelagets hjemmekamper med American football i helgene.

-Det regner også en del i korte perioder med skikkelig pøsregn, og en dag var skolen avlyst pga. flomfare. Vi har vært veldig heldige og “sluppet unna” alle orkanene som har herjet rundt New Orleans.

Seier mot Florida
Tulane hadde sist helg et «Dual-meet» med West Florida. Mye bra svømming fra Tulane, som gikk seirende ut av stevnet. Stor stemning da de vant den siste 4×100 fri stafetten. Første-etappen ble gjort unna av Inger-Ane, står det å lese på Universitets egen nettside. Les mer om stevnet her.

Dobbel stevne-helg på Instagram
Denne helgen er det hele to dual-meets samme helg. Tulane skal svømme mot Florida Open University og Rice.

Følg med på Instagram: Inger-Ane tar over storyen vår der i dag 🙂

Vi gleder oss til å følge Inger-Ane sin videre utvikling i USA i årene fremover. Masse lykke til i helgens dual-meets.

X