Jentene fra Lambertseter slo til på den tradisjonelle Olavstafetten i Sarpsborg. Og på Tøyenbadet viste våre yngste svømmere at de også kan svømme fort på langbane.

Det var mye å glede seg over på begge stevnene. Trener Tor-Kristian Hilton forteller at svømmerne han er i storform etter mye god trening i høstferien.

-Det merkes på resultatene, forteller Hilton, og fremhever spesielt flotte prestasjoner på bryst av Selma Flesche som har fått god utvikling av å studere teknikken til våre beste brystsvømmere. 

Etter helgens fremgang er Selma best i sin klasse (2005) på landsbasis. Hun fikk et vel fortjent kinderegg for sin 200 bryst. 

800 fri var siste øvelse på Olavslekene, og Både Agnes Sortvik Hansen (05) og Sondre Solhøy (03) var med der og gjorde gode løp. 

-Dette var første gang både Agnes og Sondre svømte 800 fri, og trener TK gir dem skryt for både pågangsmot og gjennomføring.

Sander fosser frem
Også Pero Stojkovski var fornøyd med sine elever gjennom helgen. 

-Alle svømmerne fra B1 svømte fra, forteller Pero vel hjemme fra Sarpsborg. 

Han fremhever spesielt fin fremgang hos Christopher Augustsson med flotte løp både på 200 bryst (2.44,86) og 200 rygg (2.32,86). 

-Det var mange som gjorde det bra i helgen, også gøy å se Sander fosse inn til 27,95 på 50 fri, og topp svømming av Mina Khuu med 2.45,9 på 200 medley, avslutter en fornøyd coach Stojkovski. 

Viktig med langbane
På Tøyenbadet stilte Suvi Toiviainen med våre yngste konkurransesvømmere fra C-gruppene. 

Suvi fremhever hvor viktig det er at de unge også får prøve seg på langbane, og kan melde om fin fremgang for sine svømmere.

-De fleste svømte 50 og 100m øvelser, men noen var også med på 200 bryst, 200 rygg, 200 IM og til og med 800 fri. 

Det er tydelig at mange av de yngste har fokus på LÅMØ øvelsene. Suvi og TK hadde en ekstra treningssamling med LÅMØ som tema for noen uker siden, med mange fornøyde svømmere som sikter mot LÅMØ.

Fornøyd Anna L.
Fornøyd var også Anna Lundgren, som hadde med seg sine svømmere fra C4 og B4 til sitt første langbanestevne.

-Jeg er glad for å se at svømmerne mine  klarer seg så bra på langbane, forteller Anna. Disse gruppene har normalt ikke treningstid på langbane, så jeg var spent på dette stevnet. 

Flere av svømmerne svømte raskere enn sine tidlige kortbaneperser og var godt fornøyde.

Mobilfri overnatting
Med overnatting på skole i Sarpsborg blir det mange barn og unge som skal holdes styr på. Spesielt når det er leggetid.

Etter erfaring fra tidligere treningsleire kan det være en utfordring å slå av mobilen når lyset slukkes og alle skal sove. 

Det er ikke alle vennene hjemme som er på stevne, så mobilene piper i ett sett med Snaps og meldinger. 

Dette ble elegant løst med at trenerne samlet inn alle mobilene før leggetid. Etter klokken 2130 var det stille på sovesalen, og svømmerne fikk en god natts søvn før neste konkurransedag.

Olavstafetten
Den tradisjonelle Olavstafetten ble en thriller til siste lengde. Denne litt uvanlig crawl-stafetten har fire etapper, 200/ 150/ 100 / 50. 

Silje Jahr åpnet stafetten på beste vis med å ta UM-krav på 200 fri (2.11,54) og setter en flott standard som resten av jentene følger opp. Caroline gjør en strålende 150 (1.36,22) og Malene gjør en sterk 100 fri (1.02,25). Julia Sandberg avslutter på imponerende 28,36 på 50 fri. Totaltid 5.18,77

-Vi vinner den spennende stafetten etter en intens og bra fight med Varodd svømmeklubb som fulgte Lambertseter helt til døra, forteller trener Magnus Lindhjem. 

-Hele laget leverte varene, men Julia sin fantastisk siste-etappe sikret seieren, avslutter en svært fornøyd Magnus.   

Det var mye god fremgang fra svømmerne i A1, og Martin Beitveit hadde størst fremgang av alle. Fin utvikling både på teknikk og fart, får vi høre fra treneren.

Lambertseter Open neste stopp
OI Open ble avsluttet søndag med 1500 fri som siste øvelse. Der var det tre gutter fra Lambertseter som jobbet seg gjennom en god økt på langbane. 
Både Ask, Patrick og Mats var med der, og fortsetter å sette en standard til etterfølgelse på de lengre distansene. 

Vel overstått med helgens stevner. Nå gleder vi oss til neste helg med Lambertseter Open på hjemmebane.

Vel møtt 🙂

X