Sist onsdag arrangerte vi den tradisjonelle Julepremiefesten på Lambertseter Bad. Det ble et herlig kaos av feiring, aktivitet der hele bredden av klubben var med på årets «hjemme alene fest».

Mens sesongen av trening og stevner normalt kan sammenlignes med brettekanter og faste rutiner er Julepremiefesten det motsatte. 

Mesterskapsavdelingen fikk vise seg frem på 8×50 medley for en fullsatt tribune av yngre svømmere og foreldre. Det var full trøkk som vanlig, og en fin oppvarming for breddestafettene der hele mesterskapsavdelingen blandes sammen til seks lag der topp og bredde er på samme lag. 

En lenkestafett og en crawlstafett, der de to eldste svømmerne på hvert lag må ut av komfortsonen og svømme sin etappe som baklengs crawl. Det var kaotisk, spennende og rett og slett veldig gøy!

 

Heiaropet med stor H…
Støynivået var relativt høyt under stafettene, men det som kom etterpå skulle sette en helt ny standard. TK ledet hele (!!!) kånkurranseavdelingen i et heiarop som blir stående som en historisk trøkk av adrenalin og «Sammen mot Toppen». Uforglemmelig og sammen med stafettene en herlig opplevelse av idrettsglede og samhold. 

 

Foreldrestafetten
Ivrige og uredde foreldre stilte opp på foreldrestafetten. I år kunne vi stille med hele fire lag, og stemningen i hallen var på topp der vi presenterte fire lag med en herlig miks av masterssvømmere, badere og tidligere LSvK svømmere. Med egne barn på tribunen var fallhøyden og prestisjen stor. Det ble uventet jevnt mellom lagene, skikkelig gøy, neste år satser vi på seks lag!

Heder og ære
Som vanlig delte vi ut Svømmeforbundets poengmerker for de som hadde avansert til bronse, sølv eller gull. De fikk sin fortjente applaus. Det fikk også alle våre medaljører fra nasjonale og internasjonale mesterskap. Spesiell oppmerksomhet ble gitt til Uliana, Erik, William, Mads Emil og Elias, som nå legger opp konkurransesvømming for denne gang. De fikk blomster og en stor takk for å ha vært en så positiv og verdifull del av vårt miljø gjennom hele ungdomstiden.

Årets prestasjoner
For A1 og høyere grupper ble det delt ut priser årets prestasjon, årets løp og mere, stemt frem av trenerteamet og klubbens medlemmer. 

Fra A1 fikk Vilma Ringnes Bortne pris for en serie gode løp på 50 fri under AdO Cup. Hun svømte raskt både individuelt og på stafettene, de raskeste etappene gikk helt ned på 27-tallet. 

Fra UM gikk prisen til Alexis Mørk, for sammenlagt seier på ÅM på hjemmebane og en serie sterke medaljeløp under Ungdomsmesterskapet. Han fikk også prisen for årets gjennombrudd.

Erik Tomter Ouren fikk pris for sterke løp på 100 rygg. Gull på NM junior og bronse på senior. I det som ser ut til å bli Eriks siste sesong avslutter han med sine beste løp, best når det gjelder. 

Ikke overraskende gikk prisen for årets prestasjon for Elitegruppa til Henrik, med en ukesfersk VM-bronse var det opplagt at han skulle få prisen. Han fulgte også opp med sølv på 800 fri noen dager senere. 

Prisen for årets stafettlag gikk til damenes 4×100 fri på NM langbane. Marte, Mari, Uliana og Astrid tok gullet i en prestasjon vi vil huske lenge. 

I en dagsfersk avstemming kunne vi annonsere og dele ut prisene for årets svømmer. Henrik fikk prisen for herrene og Eva Kummen for damene. Eva har hatt en flott sesong så langt med rask svømming både på bryst og crawl. Under Nordisk mesterskap i Desember satte hun til og med ny klubbrekord på 100 bryst. 

Og slik oppsummerer vi 2022, med utmerkelser og fart og glede i vann på Lambertseter bad. Og et heiarop som vil sitte i veggene i lang tid fremover. 

X