Endelig stevne på hjemmebane igjen. Det er perser, det er krav, men mest av alt gleden av å kunne konkurrere igjen. UM-trener Sindri Jakobsson var strålende fornøyd etter helgens stevne. Han var ikke alene.

-Jeg vet hvor tøft disse utøverne har hatt det og det å endelig se dem klare til start og opplever mestring, det betyr utrolig mye for meg, forteller treneren.

-Er utrolig stolt over denne flotte gjengen.

Kjærlighet i koronaens tid
Etter nærmere åtte måneders nedstengning var det duket for svømmestevne på hjemmebane. For bredden i Lambertseter Svømmeklubb. For hele gjengen.

Gleden over å få prestere, ta på finstasen og få den helt spesielle følelsen av fryd og ubehag når man går opp på startpallen. Kjærlighet for idretten. I koronaens tid.

Det ble perset over en lav sko. Smil og tårer om hverandre. Samhold og fellesskap. Ja til og med dugnadsforeldra fikk lov å dra til igjen. Med kaffe og kaker og litt etterlengtet rigging. 

Utvikling innefra
-Det er den mentale trening som står for de største forbedringene nå, forteller Stina Kajsa Colleou på bassengkanten etter stevnet. Oppfølging av idrettspsykolog gjennom Olympiatoppen det siste halvåret har åpnet opp nye dimensjoner i det å prestere.

Stina mener det utgjør en vesentlig forskjell.

-Det er spesielt i forberedelsene inn mot løpet at disse verktøyene er verdifulle, mener hun. Hun har aldri svømt raskere. Etter mange år med trening kjenner hun rytmen i en god sesongoppbygning. Hun vet hvordan kroppen skal trenes, hun har erfaring og gjør de elementære tingene som en selvfølge. Mental trening og coaching topper det hele, drar alt opp til en høyere enhet. Det er der hun tar stegene nå. 

Stina evaluerer søndagens 200 bryst med klubbens hovedtrener

To klubbrekorder 
Midt i den store breddemarkering som dette ble på hjemmebane får Stina vise seg fra sin beste side. Nok en gang senker hun sine klubbrekorder på både 50 og 100 bryst (hhv 31,32 og 1.07,67). Noen fattige tideler fra å slå sin egen rekord på 200 var hun også. Midt i en tung treningsperiode mot sesongens neste høydepunkt: Internasjonal svømming i Roma neste helg.

NM-troppen vokser
Det var 120 Lambernsvømmere i aksjon denne helgen. Flere svømmere tok nye krav til UM, NM junior og NM senior, og troppen til NM Langbane i sommer har vokst til hele 29 utøvere! 

Prestasjonene var mange. Gleden var stor. 

Hovedtrener Martin Gjerde Lester var også på plass. Også han gledet seg stort over både stemning og resultater:

-Gøy å se innsats, glede og samhold. Mye nyttig læring i disk og løpsopplegg som ikke treffer optimalt, men også mange veldig gode løp og personlige rekorder, forteller Gjerde Lester.

-Nyttig helg for alt fra eliteutøvere til helt ferske konkurransesvømmerne. Treningsarbeidet får en tydeligere funksjon etter en slik helg, avslutter hovedtreneren.

Som fikk oppleve etterlengtet idrettsglede på hjemmebane denne helgen. I koronaens tid.

Han var ikke alene.

X