Begrenset tilgang til vann på vårparten ble møtt med nye treningsformer og et konkurransekonsept som utfordret allsidighet og omstilling.

Lambertseter SvK benyttet anledningen godt og hevdet seg i Korona Cup, både på enkeltøvelser og sammenlagt.

Det var noen kreative hoder fra Bærumsvømmerne, Lambertseter, Triton og Sandefjord som gikk sammen og lagde konseptet som ble rullet ut i samarbeid med Norges Svømmeforbund mens Koronaen lå som en tåke over vårt langstrakte land.

Delt opp i tre cup’er ble svømmere fra hele Norge utfordret til å prøve seg på varierte styrkeøvelser, turn, friidrett og løping. Det var stor variasjon i øvelsene, og det ble lagt vekt på å treffe godt både for eldre og yngre utøvere. 

 

Stor deltakelse
Hovedtrener i LSvK, Martin Lester var en del av arrangørgruppa, og var fornøyd over å se at så mange ville være med på det nye konseptet. Allerede under den første cupens utgave i Mai var det mer enn 600 deltakere fra nord til sør.

-Arrangørklubbenen var stolte over å få til denne allsidighetskonkurransen, forteller Lester, som kunne konstatere at Lambertseter hevdet seg godt gjennom hele sommeren.

Han håper denne konkurranseformen kan bli noe vi benytter oss av i årene fremover, med et samarbeid som både spenner på tvers av svømmeklubber og andre idrettsgrener.

Samarbeid med friidretten?
-Friidrettsmiljøet på Lambertseter var noen ganger på stadion samtidig som vi holdt på, forteller Martin, som mener det kan være interessant å se på en samkjøring med  andre idrettsmiljøer for denne typen aktivitet og Cup i sommersesongen.

-Dersom svømmere blir inspirert til å trene mer allsidig, særlig i sommerferien så mener vi det vil gi en veldig god effekt for dem og for norsk svømming, avslutter en optimistisk svømmetrener. Som nå også har betydelig erfaring om både tresteg og håndstående.

NB. En god oversikt over vinnerne i de forskjellige klassene er godt oppdatert på Facebooksiden for KoronaCup2020.

https://www.facebook.com/koronacup2020

Der ligger det også en hel del bilder av deltakere fra det hele landet.

(Foto: Lisbeth Kristengård og Martin Gjerde Lester)

X