En tettpakket helg med stevne på hjemmebane er vel i havn. Med stor fremgang både i topp og bredde var dette en helg der Lambertseter fikk vise seg fra sine aller beste sider.

-Klubben vil gi en stor takk til Norges beste dugnads foreldre som igjen imponerte, kommenterer daglig leder Frank Pedersen. 

Med 505 påmeldte svømmere var det mange store og små oppgaver som skulle utføres. Vår rutinerte stevneleder Henriette Nedregård styrte organiseringen med stø hånd. 

-Helgen gikk på skinner, forteller Nedregård, som konstaterer at foreldrene i Lambertseter er flinke til å stille opp på våre egne stevner. 

Nye kvalifiserte
Det var mange som tok steg og utviklet seg denne helgen. Spesielt gledelig å se mange svømmere ta både NM og UM-krav. 

Enya Ross Bustgaard markerte seg svært godt med UM-krav på alle øvelser hun stilte opp på. Både på 200 fri, 50 fly, 100 medley og 100 fri er hun nå kvalifisert til UM. På 100 fri tok hun i tillegg NMjr-krav. 

-Enya markerer seg sterkt på en bredde av øvelser og fremgangen er imponerende og gledelig, kommenterer hovedtrener Martin Gjerde Lester.

Tora Nordli tok både senior- og UM-krav på hhv. 50 (34,33) og 100 bryst (1.16,12). I tillegg tok Sophie Keser Bakken UM-krav på 100 rygg med solid pers på 1.08,57. 

Selma på crawl
Selma Flesche fortsetter sin fine fremgang fra LÅMØ og tar nye UM-krav på både 50 bryst og 100 bryst. 

-Gledelig å se at Selma fortsetter sin fine utvikling på brystøvelsene, kommenterer trener Martin. 

-Spesielt kult er det å se henne perse med hele seks sekunder på 100 fri (1.03,37), som er et helt nytt nivå for henne, mener treneren.  

Gutta markerte seg også godt, med nye UM krav på både Sebastien (400 im), Christopher (800 fri og 100 bryst), Elias (200 fri), Eirik (100 rygg) og Martin Beitveit (100 rygg).

Det blir en fin gjeng som skal representere Lambert under høstens Ungdomsmesterskap.

Alle foto: Øystein Heggelund

Idrettsglede og utvikling, de første stevnene
På første avdeling var det mange gode opplevelser fra våre yngste utøvere i C2 og C3. Her er det ikke NM-kvalikk som gjelder, men mestring av god teknikk og elementære stevnerutiner.

Mange av svømmerne i disse gruppene kom opp fra Rekruttavdelingen (hai-kurs) i Januar, og de første stevnene tar vi litt gradvis i forhold til hvor mange øvelser og hvor langt vi svømmer.

For mange var dette tredje approberte stevne, og mange tok steget opp til både 100 og 200 metere. Løpene kom tett, og selv om læringsprosessen inkluderer en og annen disk, var det tydelig at svømmerne storkoste seg med stevne på hjemmebane. 

Dina, Astrid og Mina svømte en flott 200 fri på Lambadalekene og koste seg på hjemmebane.

Jentene på 200 fri
Både Dina, Astrid og Mina fra C3 prøvde seg på 200 fri og klarte seg veldig bra ifølge trener Børge Mørk. 

-Skikkelig gøy å se jentene prøve seg på en lengre øvelse, forteller treneren. Vi har jobbet mye med å holde god linje og taklengde og det klarte de å holde bra fokus på gjennom løpet, avslutter en fornøyd trener. 

En annen som tok steg på lengre øvelser denne helgen var Helena Kummen (2009) som svømte 200 medley for første gang. Med godkjent løp og offisiell tid er hun en av flere 2009-svømmere som allerede har startet kvalifiseringen til LÅMØ 2020 som skal arrangeres på hjemmebane.

Det er bare å glede seg… 

X