Etter fire herlige dager i Alta og Um/ NM jr. kan Lambertseter reise hjem som beste klubb i UM med et lass av gode prestasjoner, plasseringer og forbedringer. På juniorsiden ender vi som nummer tre, tett bak BSC, og med Bærum i tet.

Siste øvelse var 4×100 medley for junior, der Lambertseter ga BSC kamp til siste meter. Lambertseter slår inn til 3.42,16 som er hele to sekunder under gjeldende juniorrekord. BSC er halvsekundet foran. Men for en fight, for en innsats, for noen splitter!  Armin (54,07), Johannes (1.03,27), Skippy (54,0), Fritjov (50,78!!!)

NMjr Alta 2015 from Lambertseter Svømmeklubb

 

På vei hjem fra NM junior og UM i Alta kan vi oppsummere et mesterskap som har vært en opptur for Lambertseter.

Spesielt var det mange sterke prestasjoner under stafettene som trekker opp inntrykket, både for UM og junior.

UM-jentene vinner alle stafettene de stiller i. Som lag løfter de seg og mobiliserer på et enda bedre nivå enn de klarer individuelt. De fleste svømmer sine beste lagetapper noensinne og som alltid er stemningen på tribunen elektrisk under stafettene.

Elitetrener Joacim Lilleåsen fremhever spesielt 4×100 fri som en stafett der UM-jentene leverte svært godt. Bak imponerende 3.51,34 og UM-gull, besto laget av Marte (57,56), Andrea (57,81), Jennifer ( 57,92) og Augusta (58,05).

UM-gutta imponerte på stafettene

UM-gutta imponerte på stafettene

Også UM-gutta svømte bra på alle stafettene og klarte å kapre både en sølv- og en bronseplass på hhv. 4×100 og 4×50 medley. Dette lover godt for fremtidige prestasjoner i juniorklassen.

Men det var ikke bare på stafettene at de yngste gutta leverte bra. Vi så også solide løp med både sterke plasseringer og perser av spesielt Patrick og Frederik som var høyt oppe og markerer seg i UM-klassen. Sistnevnte perser på alt han gjør. Det samme gjør Patrick og i tillegg blir han tatt ut til Nordisk mesterskap for sin imponerende 1500 fri på 16.04,39.

Tinius Jensen svømmer inn til en sterk pers på 200 bryst (2.27,08) og det samme gjør Torstein Beitveit (2.26,13). Magnus Arnesen følger opp og får full klaff på sin 100 bryst med 1.07,52 i et løp som preges av rytme, kraft og god teknikk fra første til siste tak.

Finaler og medaljer av de eldste gutta
Armin er en av de med flest medaljer i mesterskapet. Han tar fire individuelle gull og en bronse. På 50 fly setter han ny juniorrekord med 24,04. Med tanke på treningsgrunnlaget for tiden er dette imponerende bra.

På 4×50 medley setter juniorgutta norsk juniorrekord under dramatiske omstendigheter. Det var en tøff og tett kamp der vi fulgte BSC helt til døra og måtte se konkurrenten i mål 1/10 foran. Men dommerne mente BSC hadde tjuvstartet og etter disk av BSC sto de blåkledde alene igjen på toppen med ny norsk juniorrekord på 1.40,54. Med bare 1/10 differanse i målgangen smakte også rekorden mer rettferdig når man trekker ifra den angivelige fordelen BSC fikk fra sin overveksling.

Denne gjengen viste seg fra sin beste side under helgens NM junior i Alta.

Denne gjengen viste seg fra sin beste side under helgens NM junior i Alta.

På 4×200 er gutta like rå og mer til. De følger Madla helt til døra i en øvelse der vi normalt ville forvente å ende langt bak distanseklubben Madla. Men Lamberngutta ville det annerledes og svømte over evne, til stor jubel fra resten av laget på tribunen. Sjelden har sølv smakt bedre enn for dette laget.

Alle gutta gjør det bra. Perser, eller ned mot pers. De gjør de vi hadde håpet på. Noen løp er litt stang ut og rundt pers, men alt i alt er inntrykket solid.

På jentesiden var det spesielt gledelig å se at Malene setter pers på det meste hun gjør. Svømmer med god selvtillit og gjør en solid 400 fri (4.20,83) i tillegg til en spesielt god lagetappe på 4×200 fri (2.03). på 100 fri følger hun samme stil med ny pers og svømmer seg nedover 58-tallet med 58,5.

Marte er viktig for oss på lagene hun stiller på, men pga sykdom når hun ikke opp mot sitt beste nivå individuelt. Hun var plaget med sykdom helt inn i de første dagene av mesterskapet og måtte stryke seg fra noen øvelser de første dagene. Men hun gjør jobben og leverer godt på lagene som gjør at vi hevder oss og tar gull på alle UM- og medaljer på tre av junior-lagene.

Eva fortsetter fremgangen
Eva Kummen svømmer solide løp på bryst og perser på alt hun stiller på. Under stafettene gjør hun også svært solide flyingetapper og ser 1.11-tallet på 100 bryst. Eva er teknisk stabil både på 50, 100 og 200 og viser stor interesse for å utvikle seg videre med velvalgte spørsmål til trenerne.

Eva Kummen fortsetter sin flotte fremgang på brystsvømming

Eva Kummen fortsetter sin flotte fremgang på brystsvømming

 

Pallplass i Um på alle fly-øvelser! Katinka leverer varene på fly i dette mesterskapet.

Pallplass i Um på alle fly-øvelser! Katinka leverer varene på fly i dette mesterskapet.

Katinka imponerer på fly
Katinka Rossebø fulgte opp sin flotte andreplass fra sist UM med å ta bronseplassen på årets 200 fly, i tillegg til ny pers og sølv på 100 med imponerende 1.01,96. Hun er ikke snauere enn at hun tar andreplassen også på 50 fly, også der med ny bestenotering på 28,25. Flotte prestasjoner, på øvelser der hun allerede hadde satt en høy standard med sine løp på Nordsjøstevnet.

Skippy til Nordisk
Knut Oskar Skipperud svømte flere sterke løp under mesterskapet, men det var på stevnet siste dag at han leverte det beste av dem alle. 1.48,03 på 200 fri er det beste han har gjort og her ga han VM-finalist Henrik Kristiansen kamp helt til døra. Tiden i seg selv er imponerende (770 poeng i LEN-tabellen) men det er først og fremst den tøffe og rå energien han viser helt fra start som gjør at dette skiller seg ut som en av klubbens fremste prestasjoner under mesterskapet.

Skippy har markert deg på trening denne sesongen med sitt høye nivå på kick og under 200 fri finalen fikk han vist frem sine styrker i fullt monn. Det var en fornøyde landslagstrener Petter Løvberg som kunne føye Knut Oskar til listen over de som skal representere Norge under Nordisk mesterskap i Bergen om to uker. Vel fortjent!

Perser og seniorkrav
Det var flere av de yngste svømmerne som perset så mye at de gikk under kvaltider for senior NM allerede. Både Guro, Maren Helene, Tinius og Eva er nå inne med krav og kan jobbe målrettet for å forbedre seg i treningsperioden vi nå går inn i.

Nordlyset fikk vi ikke se i Alta, men vi reiser hjem rekorder og edle metaller i alle valører. Med solid fremgang for de aller fleste retter vi nå fokus mot neste mål for sesongen: Senior NM kortbane.

 

D88R2397

Armin Porobic var en av mesterskapets store profiler og tar medaljer i alt han stiller på.

 

Patrick Toth leverte en glimrende 1500 fri og er tatt ut til Nordisk jr. mesterskap

Patrick Toth leverte en glimrende 1500 fri og er tatt ut til Nordisk jr. mesterskap

Tekst Børge Mørk, Foto Øyvind Thorsen

 

 

X