Det tradisjonelle stevnet på Lambertseter bad kommer denne sesongen i et utfrivillig tilpasset format uten publikum. Det viktigste er at svømmerne får konkurrere, kommenterer stevneleder Caroline Brinchmann.

Publikum eller ikke, vi er klare for en skikkelig gøy helg, der klubbens svømmere skal få vise seg frem og svømme fort på hjemmebane. Stevnet som normalt har finaleavdelinger, åpner denne gangen opp også for de aller yngste.

-Vi har gjort flere endringer for å tilpasse oss korona-situasjonen, forteller stevnelederen.

-Med unntak av utøvere som er på landslag, er det kun utøvere fra Osloregionen som får melde seg på. For å kompensere for dette har vi lagt til en egen avdeling for de yngste årsklassene (9-12 år) som vi håper Osloklubbene benytter seg av, forklarer hun.

Flere av våre NM- og Elitesvømmere kommer rett fra treningsleir i Tromsø og kommer rett hjem til stevne på hjemmebane. Det skal bli en real anaerob økt for våre toppsvømmere, som er påmeldt mer enn sine spesialøvelser denne helgen.  

Vi starter stevnet med 200 medley og 400 fri som går allerede fredag kveld. Det blir to fine ytterpunkter, med en stevneavdeling som ligger an til å vare drøye 90 minutter. 

Med hele 130 (!!!) påmeldte svømmere er Lambertseter ikke uventet største klubb på hjemmebane. De andre Oslo-klubbene stiller også med store tropper, med SK Speed og OI som de nest største gruppene.

Det store antallet fra Lambertseter tilskrives først og fremst at vi denne gangen får delta med våre yngste årsklasser, der vi har svært mange svømmere i konkurransegrupper.  

Ingen kafeteria denne gangen
Stevneleder Caroline Brinchmann melder om at alle oppgaver for helgens dugnader er besatt. Allerede torsdag var det stor aktivitet i hallen med rigging av teknisk utstyr. Det er vesentlig mindre å gjøre for våre ellers aktive og velvillige foreldre denne  gangen. Normalt er det et yrende liv rundt stevnekafeén men denne gangen blir det ingen servering der.

Lambadabutikken er heldigvis åpen, så premiesjekker kan brukes for de som svømmer fort nok til å få premie. Med hele 1349 starter blir det stor aktivitet på Lambertseter bad denne helgen. Stevnet er delt opp i flere bolker enn normalt, og hall og garderober skal vaskes ned mellom hver avdeling.

Mange avdelinger.
-Det er et litt uvant format for oss, sier stevnelederen, som er spent på å se om gjennomføringen blir like knirkefri som oppdelingen i flere avdelinger skulle tilsi. Det er mange mennesker som skal inn og ut av hallen i overgangene mellom hver avdeling. Vennlige og passe strenge dørvakter skal sørge for at ingen publikum forviller seg inn i hallen. Denne gangen blir det å benke seg rundt livetiming hjemme. 

Som vanlig er det oppdateringer på Facebook underveis.  
Veiledende tidsskjema for stevnet kan du se HER 

Vel møtt på Lambertseter Bad! 

X