Med 377 poeng på LÅMØ Øst er Lambertseter 200 poeng foran Speed på andreplass med 177.

En rekordstor tropp på 61 deltakere ga et skred av personlige rekorder og en topptung pall av blåkledte når premier for “topp seks” ble delt ut på stevnets siste dag.

-Resultatene i LÅMØ er en tydelig bekreftelse på at vi har en stor bredde med flere topper i klubben, kommenterer Sportssjef Frank Pedersen.

-Ingen klubber i Norge har så mange kvalifiserte til LÅMØ og ÅM som oss, fortsetter han.

-Vi blir suverent beste klubb og det er flott. Det er veldig gledelig, inspirerende og motiverende med så mye flotte resultater som det vi fikk i helgen.

87% pers!
Hovedtrener Martin Gjerde Lester fremhver mange perser som svært positivt.

-Vi reiser hjem med en pers-prosent på 87%. Det historisk bra og svært gledelig. Det ligger et vell av gode personlige prestasjoner bak disse resultatene, sier en entusiastisk hovedtrener.

Klassevinnerne tok steg
Lambertseter forsynte seg grovt av de øverste plassene på seierspallen. I flere klasser hadde vi to på pallen sammenlagt. 

Klassevinnerne blant gutta, Elias Kristensen (2003), Mikkel Solhøy (2006) og Christopher Augustsson (2005) tok steg og leverte en serie sterke løp.

200 medley var siste øvelse, og i det siste finaleløpet var det kamp til siste tak mellom Elias Kristensen og og Sofian Mousaoui fra Speed. Lambertsetergutten Kristensen tok innslaget etter et taktskifte ved 195 meter som ga frysninger og ståpels i trenerteamet.

2.13,27 for Elias er ny pers og vel så det. Løpet ble symptomatisk for en helg med idrettsglede og entusiasme langt over gjennomsnittet. 

Trangt om plassen
Hos jentene ledet Uliana Gorlova (2003), Celina Gjuyen (2005) og Celina Fleche (2008) an med sine klasseseire, og det var trangt om plassen blant de blåkledte når topp seks ble ropt opp.

I 2005 jenter hadde vi fire av de fem beste plasseringene! Selma, Mina og Tora, alle 2005, markerte seg godt på sine spesialøvelser og var samtidig gode nok på alle øvelser til å være blant topp seks og ta poeng for klubben. Selma tar seniorkrav på 200 bryst med 2.41,50!

Alexis kuppet 100 fly
Med Mikkel Solhøy som beste Lamberngutt inn til finalen på 100 fly var det et snev av dramatikk og rivalisering da ferskingen Alexis Mørk slo til fra bane 1 og tok sølvet på øvelsen foran Mikkel på bronseplass. Det var fin fremgang på alle øvelser for unge Mørk, som klatret opp til nummer tre sammenlagt for gutter 2005 med Mikkel på suveren førsteplass. 

Nå gjenstår fintellingen før ÅM-deltakerne kan annonseres. Men vi kan allerede nå antyde at det blir ny rekord på antall deltakere også der denne sesongen.

Trangt om plassen da stolte trofè-vinnere kunne vise frem sine premier etter fullført LÅMØ Øst. 17 svømmere inne på topp seks er ny pers for Lambertseter. Dette er unge utøvere vi gleder oss til å følge videre i årene som kommer.

Mye spennende å se frem til
Med mye å glede seg over hadde sportssjef Frank Pedersen noen refleksjoner om veien videre etter helgens opptur:

-De få som har trent bra og ikke lykkes 100% i LÅMØ for nye muligheter til å prestere – husk det, formaner Pedersen.

-Mange har fått en bekreftelse på at den treningen de gjennomfører gir resultater. Med fortsatt god trening  kan vi se fem til mange spennende og gode konkurranser i løpet av våren og sommeren, fortsetter sportssjefen. 

-Vi skal huske at LÅMØ og ÅM er ikke det eneste målet vi har for sesongen. Det er mange andre konkurranser der vi kan måle våre krefter. I dag kan vi ta oss tid til å  glede oss over de gode resultatene – i morgen må vi gi oss selv nye utfordringer i treningen mot nye høyder, avslutter en fornøyd Frank Pedersen. 

Trener Tor-Kristian Hilton med noen av sine svømmere fra B2. 

God tilvekst i de yngste årsklassene
Trener Tor-Kristian Hilton (B2) påpeker at vi markerer vi oss bra i de yngste årsklassene. Han mener dette tyder på at tilveksten til konkurranseavdelingen er god.

-Jeg synes det er tøft at noen av våre aller yngste utøvere som startet i konkurranseavdelingen i høst tar seg fra videre rekruttstevner i august til å svømme LÅMØ i mars, sier Hilton.

For noen av de yngste LÅMØ-svømmerne (2007-2008) som allerede har avansert til B2-gruppen i løpet av sesongen er treneren glad for det han ser av dedikasjon og samhold i gruppen.

 -Jeg må berømme utøverne i B2 for å ha tro på opplegget mitt og for deres innsats med å drive seg selv og andre i gruppen fremover, utdyper treneren.

 -Man må aldri glemme at selv om svømming er en individuell idrett er man avhengig av gode folk rundt seg for å nå toppen. Det er mye som tyder på at gjengen vi så prestere godt under LÅMØ er svømmere vi kan regne med å se markere seg også nasjonalt nivå i årene som kommer, avslutter en tydelig fornøyd Tor-Kristian “TK” Hilton.

Det ble mye “high fives” under helgens LÅMØ-finaler… 

ÅM neste hovedmål for de yngste
Med nytt oppsett for nasjonale mesterskap skal våre yngste få avslutte sesongen med ÅM 8-10 Juni. Men vi rekker mye og god trening før den tid. 

Til slutt kan vi glede oss over følgende statistikk: I yngste årsklasse 2008 hadde Lambertseter denne gangen med hele 11 svømmere. Det er også ny rekord. 

Foto: Øystein Heggelund Dahl

X