Med 18 kvalifiserte svømmere ble Lambertseter Svømmeklubb beste klubb under helgens ÅM på hjemmebane. Med 20 poeng ender vi tre poeng foran fjorårets resultat.

Av guttene lykkes Alexis Mørk (06) best med 1. plass totalt og blant jentene var det Ingeborg Marie Smehaug (07) som fikk best plassering,  med 3. plass sammenlagt.

Vi hadde 5 svømmere som svømte seg inn på topp 6:

  • Ingeborg (3)
  • Alexis (1)
  • Alexandros (3)
  • Benjamin (4)
  • Andreas (5)

Ingeborg forbedret seg stort under ÅM og tok en fin tredjeplass sammenlagt

Debutantene 
I 2009-klassen stilte Lage Wetlesen Eide og Helena Kummen. Helena svømte seg kraftig opp på listene og ender på en respektabel niende plass. Selv var hun mest fornøyd med 400 fri der hun setter en flott pers med 5.12,00. 

Lage gjør sin beste øvelse med 100 fly, der han forbedrer seg med hele seks sekunder fra LÅMØ. Han slår inn til 1.19,40, et flott løp på hjemmebane! 

4 svømmere tok medalje i en eller flere øvelser:

  • Alexandros med sølv på 400 fri
  • Benjamin med bronse på 400 fri 
  • Alexis gull på 200 rygg og medley, sølv på 100 fly og bronse på 200 bryst og 400 fri 
  • Ingeborg med bronse på 200 medley

 

ÅM-VIDEOEN:

Alexis dominerte på hjemmebane
Med medalje i samtlige øvelser og solide personlige forbedringer var Alexis en poengplukker av klasse. En plagsom forkjølelse satte riktignok en demper på formtoppen, men han holdt hodet over vannet og formen var stigende gjennom helgen.

Selv var han mest fornøyd med 200 medley, fordi han merket forkjølelsen minst på ÅM’s siste dag. Medley ble også en styrkedemonstrasjon, med et solid rykk på ryggdelen som parkerte resten av feltet. 

Alexis ble tatt ut til troppen som skal representere Norge under Nordisk mesterskap for ungdom senere i sommer, det er svært gledelig og blir nok en spennende tur. 

UM-trener Bruno Bergene hadde glade dager på Lambertseter bad. Som trener for samtlige av våre mesterskapets medaljører ble det enn opplevelse av de sjeldne. Han har vært med på ÅM mange ganger, men som har selv sier det: -Dett var første gang jeg var med for å kjempe til å vinne. Det var gøy!

Han er fornøyd med forberedelsene og glad for å se utøverne få de gode opplevelsene når det gjelder.

-Jeg merker at utøverne som har vært mest på trening og holdt seg friske er de som presterer best. Vi har hatt en god treningsperiode så jeg er glad å se at det har hatt god påvirkning på utøverne, mener treneren.

-Generelt alle har hatt noe bra i helgen.  Bra prestasjoner og ny inspirasjon til trening for neste sesong, avslutter en fornøyd Bruno. 

Alle er en del av resultatet
Hovedtrener Martin Gjerde Lester fulgte mesterskapet fra første til siste svømmetak. Han var godt fornøyd.

-Jeg opplever at vi leverer som arrangør, som miljø og resultatmessig. Vi stiller med en stor tropp på hjemmebane, som heier hverandre fram. Med engasjerte trenere som har jobbet godt for å forberede utøverne til ÅM. 

Hovedtreneren ser også at treningsgrunnlaget gjør en stor forskjell for resultatene. -Mange av våre svømmere tar store steg videre fra LÅMØ, særlig de som var på leir i påsken. Jeg unner hele gjengen suksess håper hver og en føler at de har en del av resultatet.

 

Den store dugnaden
Og det var en stor gjeng som stilte til mesterskap på hjemmebane. I tillegg til våre 17 kvalifiserte svømmere og trenere, var det stor mobilisering av foreldre og svømmere fra andre grupper for å hjelpe til med stort og smått.

Dommerservering, premieutdeling, dommere, café, og i tillegg all forberedelse med rigging og prepping som gjøres før og etter. Alle bidrag er en viktig del av at mesterskapet ble en stor suksess. Kaja Hermansen hadde sin første store prøve som stevneleder og ledet helgen med stødig hånd. Viktor Husø Richardsen gjorde en kjempejobb som speaker og sørget for god stemning og å løfte opp spenningen i mange finaler til et nivå som ga stor underholding for de som fulgte stevnet fra tribuner eller livestreaming.

Den store dugnaden ble en fest på hjemmebane. Beste klubb. Hjemmeseier og flagget til topps. Sammen mot toppen.

Takk til alle som stilte opp. Gratulerer alle sammen!

 

ÅM-GALLERIET:

Mange flinke svømmere fra LAMBERTSETER SK i aksjon under ÅM 2022. Klikk på bildet for å se galleriet. 

X