Et år på etterskudd fikk vi endelig oppleve LÅMØ Øst. Lambertseter SK ble beste klubb og markerte seg godt i de eldste årsklassene med flere sterke løp og sammenlagt seier for både gutter og jenter 06, samt jenter 05.

Etterlengtet utblåsning
Det har vært langt mellom mesterskapene og oppturene det siste året, så LÅMØ Øst ble en etterlengtet anledning til å oppleve stress og spenning, med skikkelige finalesekvenser med full musikk og spennende og jevne løp.

For 2010 og 2009 årgangen var det et spennende første møte med å svømme mesterskap og være en del av en stor gjeng som er sammen på stevne. Heiaropene satt som støpt, det var bra trøkk både på land og i vann. Lambertseter var største klubb med 50 svømmere i vannet.

LÅMØ arrangeres samtidig i landets fem regioner, og 13-16 åringene kjemper om å være blant topp 30 på landsbasis, som kvalifiserer til ÅM landsfinale om tre uker. Dette er kult!

Dobbelt i 2006 og 2005
Flere av svømmerne våre var gjengangere i finaleheatene, og det var flott fremgang og gode plasseringer av flere.

For 2006 gutter fikk vi både Alexis og Mikkel på pallen sammenlagt. Gutta hadde mange fine oppgjør gjennom mesterskapet og vekslet litt på hvem som traff best. Terningkast seks på både Alexis sin 200 rygg og Mikkel sin 200 medley. Dette var to intense løp som var spennende å følge fra tribunen. 

For 2005 jentene var det også dobbelt sammenlagt, med Anastasija og Selma på pallen. Tora var også inne på topp seks med en fin fjerdeplass. Klarer vi å gjenta dette på ÅM blir det mange poeng i klubbkampen 🙂

I 2006 jenter har vi både Kine, Maja og Albertine inne blant topp seks, og i 2007 jenter sto Ingeborg ganske så alene på toppen med en solid serie løp som ga henne en suveren sammenlagtseier. 

Alexis og Mikkel tok dobbeltseier sammenlagt i 2006-klassen

LÅMØ-VIDEOEN:

Solid fra Andreas og Timon
Timon Øverby markerte seg som forventet godt i eldste klasse og ble nummer to sammenlagt. Spesielt på 400 fri var det sterk svømming. 

I 2008 gutter var det Andreas Toft Aase som benyttet anledningen til å markere seg. Offensive og sterke løp i alle finaler og meget solid fremgang ble belønnet med en solid  tredjeplass sammenlagt for Andreas. 

Også gledelig å se Benjamin Toth på en femteplass sammenlagt. Han vinner 07-klassen på 200 rygg og 400 fri, og setter i tillegg en solid pers på 200 medley. Flott utvikling, Benjamin!

Andreas Aase satte en helt ny standard for seg selv under LÅMØ

Dramatisk for Celina
i 2005 klassen ble det dramatisk like før start på 200 rygg. Celina Nguyen som ledet klassen ble slått ut med hodeskade da hun fikk en takbjelke i hodet og måtte lappes sammen og bandasjeres av lege. ÅM hang plutselig i en tynn tråd og gode råd var dyre. 

Etter rådslagning med lege og overdommer ble løsningen å la henne stille til start og få status «ikke fullført» på 200 rygg. Med bandasjert hode og badehette stilte hun til start på 200 medley på siste avdeling og kommer seg videre til ÅM med sterke nok poengsummer fra fire løp. Heldigvis 🙂

Vellykket samarbeid med Asker
LÅMØ ble arrangert i et samarbeid mellom Lambertseter SK og Asker Svømmeklubb, og alt fungerte knirkefritt. Alle deltakerne måtte gjennom adgangskontroll og skanning på vei inn til arenaen og det var strenge rutiner for smittervern med egne kohorter for innsvømming og stevneavdelinger. 

Neste LÅMØ i mars
Nå går vi videre i det som tegner til å bli en mer normal sesong. Neste LÅMØ arrangeres i Mars 2022, og det er mange stevner på veien dit for å kvalifisere seg. Vi gleder oss allerede. 

LÅMØ-GALLERIET:

Mange flinke svømmere fra LAMBERTSETER SK i aksjon under LÅMØ 2021. Klikk på bildet for å se galleriet. Alle foto: Øyvind Thorsen

X